Aertssen na Ajax O18 - PSV O18: 'Was echt een hele mooie wedstrijd'

Olivier Aertssen was erg blij met de overwinning van Ajax O18 op PSV O18. De verdediger maakte een individuele fout, maar zag zijn ploeg knap winnen door een kopgoal van Gabriël Misehouy: 3-2.

Tags

  • #AjaxJeugd
  • #Aertssen

Socials

De zeventienjarige Ajacied stak de hand in eigen boezem na zijn fout bij de 1-1 van PSV. "De keeper, Charlie (Setford, red.), speelde de bal in. Ik wist dat er een speler in mijn rug zat, maar mijn aanname was niet helemaal lekker. Hij zat toch iets dichter in mijn rug dan gedacht. Helaas kwam er een tegengoal uit."

"Zoiets is balen", erkent de verdediger. "Maar je wil ook zo snel mogelijk verder naar het volgende moment. De volgende bal moet namelijk gewoon goed zijn. Het kan gebeuren, maar zoiets reken ik mezelf wel aan."

Tweede overwinning op rij
Aertssen wist met zijn teamgenoten uiteindelijk wel met 3-2 te winnen van de Eindhovenaren. De tweede driepunter in amper vijf dagen, na de overwinning van zaterdag op sc Heerenveen: 8-1.

Ajax O18 speelt in de komende dagen tegen Feyenoord, Borussia Dortmund (UEFA Youth League) en AZ: een pittig programma. De overwinning op PSV O18 geeft in ieder geval vertrouwen, zo vertelt de verdediger. "Dit was heel belangrijk. Dit geeft alvast een goed gevoel voor aankomende anderhalve week."

Tags

  • #AjaxJeugd
  • #Aertssen

Socials

Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl