Op naar een nieuw Youth League-duel | Dit zijn de voorbeelden van Olivier Aertssen

Ajax O18 komt dit seizoen weer uit in de prestigieuze UEFA Youth League, het equivalent van de UEFA Champions League. In aanloop naar het thuisduel met Borussia Dortmund van dinsdagmiddag stelt één van de talenten zichzelf voor: dit is de 17-jarige Olivier Aertssen.

Tags

  • #UYL
  • #Aertssen

Socials

Aertssen speelt nu twee jaar in Amsterdam, nadat hij over was gekomen van Sparta. "Ajax en Sparta werkten toen net samen", vertelt hij. "Ik mocht toen stage komen lopen. Daarna kregen we een belletje dat ik mocht komen. Iedereen was heel blij, het was zo'n mooie kans."

Voorbeelden 
Er worden aan Aerttsen vijf topverdedigers voorgelegd. Van ieder van die iconen kan hij wat leren, vertelt hij. "De timing die Giorgio Chiellini heeft is top. Hij is gemeen, maar ik vind dat dat wel mag. Hij laat daarmee wel zien dat er niks te halen valt en dat je hem niet voorbij gaat komen."

Ajax O18 voor het Youth League-duel met Sporting CP

Jurriën Timber is een ander type, op wie Aertssen op een paar vlakken wel gelijkenissen heeft. "We zijn beiden niet onwijs groot, maar we zijn wel snel. Zijn voetballende spel vind ik ook mooi. Hij houdt ervan om in te dribbelen en ik doe dat ook graag."

Geweldig gevoel
Aertssen speelden bijzonder genoeg tot drie jaar geleden nog bij amateurclub VV Kloetinge. Na één jaartje bij Sparta stapte hij al over naar Ajax.

"Dat vind ik ook bijzonder aan Virgil van Dijk, die nooit in de Nederlandse top speelde voor hij bij Liverpool kwam", aldus Aertssen. "Ik herken daar wel wat in, omdat ik ook niet altijd bij een betaald voetbal organisatie zat."

Aankomende dinsdag krijgt Ajax O18 Borussia Dortmund op bezoek. "Een kraker. Sowieso geven alle Youth League-duels een geweldig gevoel." Zijn doelen daarna zijn duidelijk: "Ik hoop dit jaar bij Jong Ajax te debuteren en daarna door te stoten naar het eerste elftal."

Tags

  • #UYL
  • #Aertssen

Socials

Gerelateerde artikelen

2021 09 15 Sporting CP Ajax 0123

Samenvatting AZ O18 - Ajax O18

Net voor de UEFA Youth League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund trof Ajax O18 AZ O18. Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl