Afscheid met een traan voor Van der Gragt en Zeeman: 'Het doet je wat'

Stefanie van der Gragt en Kelly Zeeman hebben hun laatste wedstrijd gespeeld voor de Ajax Vrouwen. Aanvoerder Van der Gragt sprak na de finale van de Eredivisie Cup lovende woorden over Zeeman, die vanwege een zware knieblessure tegen FC Twente (4-3-nederlaag) moest toekijken. "Had haar graag het afscheid gegund, dat ik heb gehad."

Tags

  • #VanderGragt
  • #Zeeman

Socials

De verdediger werd zelf na vijftig minuten gewisseld bij een 1-1-tussenstand in de finale van de Eredivisie Cup. Hoewel de Ajacieden de prijs graag mee naar Amsterdam hadden genomen, stond de wedstrijd ook enigszins in het teken van afscheid nemen.

Onder andere van trainer Danny Schenkel, Zeeman dus, maar ook van Van der Gragt zelf. De Oranje-international kreeg een ovationeel applaus toen ze naar de kant ging. "Dat doet wat met je. De fans van Ajax die er altijd voor je zijn, maar ook het applaus de supporters van FC Twente."

Afscheid Kelly Zeeman
Zo'n afscheid was Zeeman, vanwege een zware knieblessure, niet gegund. "Dat het zo afloopt voor haar, is heel erg zuur. Ik had haar ook een afscheid toegewenst, zoals ik die nu heb gehad. Helaas is dat niet zo gegaan. Het is niet anders."

"Zij is mijn maatje", vervolgde Van der Gragt. "Kelly heeft fantastisch werk geleverd. Ze heeft volgens mij tien seizoenen gespeeld voor Ajax. Kelly is een icoon voor de club."

Gerelateerde artikelen

Leuchter Baalt 1280

Samenvatting FC Twente - Ajax Vrouwen | Geen tweede Eredivisie Cup op een rij

Het is de Ajax Vrouwen niet gelukt om voor het tweede jaar achter elkaar de Eredivisie Cup te winnen. In Enschede ging de ploeg van Danny Schenkel met 4-3 onderuit tegen FC Twente. Het was daarnaast ook nog het laatste duel van aanvoerder Stefanie van der Gragt in een Ajax-shirt.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #EredivisieCup

Socials

Lisa Doorn Balen 1280

Verslag | Ajax Vrouwen grijpen naast Eredivisie Cup: FC Twente te sterk

De Ajax Vrouwen zijn er niet in geslaagd de Eredivisie Cup voor een tweede keer op rij te winnen. In Enschede verloren de Ajacieden met 4-3 van een sterker FC Twente. Romée Leuchter schoot nog twee keer raak voor de bekerwinnaar, maar moest toezien hoe de thuisploeg Ajax het voetballen onmogelijk maakte.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #EredivisieCup

Socials