Schenkel en Leuchter balen hardop van verloren finale: 'Matige wedstrijd op de mat gelegd'

Danny Schenkel en Romée Leuchter waren logischerwijs niet tevreden met de 4-3-nederlaag in de finale van de Eredivisie Cup tegen FC Twente. Trainer Schenkel had zelfs harde over voor zijn ploeg. "De intensiteit was niet zoals het had moeten zijn."

Tags

  • #Schenkel
  • #Leuchter

Socials

En daar baalde de oefenmeester zichtbaar van. Het was voor hem zijn laatste wedstrijd als eindverantwoordelijke voor de Ajax Vrouwen. Hij had zijn afscheid maar al te graag opgeleukt met een prijs.

"Zo'n nederlaag doet superveel pijn. We kwamen deze kant op om de laatste prijs van het seizoen te pakken, om op een mooie manier afscheid te nemen. Niet alleen ik als trainer, maar ook een aantal andere meiden die gaan of moeten vertrekken. Tja, dan vind ik dat je een hele matige wedstrijd op het veld legt."

De twee treffers van Leuchter in Enschede mochten uiteindelijk niet baten. Tussendoor had FC Twente drie keer gescoord. Met name in een fase vlak na rust liep de thuisploeg weg bij de Ajax Vrouwen. "In de tweede helft kregen we heel snel twee doelpunten tegen. Dat we zo uit de kleedkamers kwamen, was zonde. Daar gooiden we de wedstrijd mee weg", jammerde Leuchter.

'Ga ik missen'
Schenkel wilde tot slot nog wel de loftrompet steken voor de staf waarmee hij dit seizoen samenwerkte. "Ik heb ook genoten van de selectie dit seizoen. Ze hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt. Verder heb ik de meest fantastische staf die je maar kan bedenken. Dat ga ik ook missen."

Gerelateerde artikelen

Leuchter Baalt 1280

Samenvatting FC Twente - Ajax Vrouwen | Geen tweede Eredivisie Cup op een rij

Het is de Ajax Vrouwen niet gelukt om voor het tweede jaar achter elkaar de Eredivisie Cup te winnen. In Enschede ging de ploeg van Danny Schenkel met 4-3 onderuit tegen FC Twente. Het was daarnaast ook nog het laatste duel van aanvoerder Stefanie van der Gragt in een Ajax-shirt.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #EredivisieCup

Socials

Lisa Doorn Balen 1280

Verslag | Ajax Vrouwen grijpen naast Eredivisie Cup: FC Twente te sterk

De Ajax Vrouwen zijn er niet in geslaagd de Eredivisie Cup voor een tweede keer op rij te winnen. In Enschede verloren de Ajacieden met 4-3 van een sterker FC Twente. Romée Leuchter schoot nog twee keer raak voor de bekerwinnaar, maar moest toezien hoe de thuisploeg Ajax het voetballen onmogelijk maakte.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #EredivisieCup

Socials

Afscheidsinterview Vandergragt

Afscheidsinterview Van der Gragt: 'Ajax is mijn club en zit in mijn hart'

Stefanie van der Gragt neemt na dit seizoen afscheid van de Ajax Vrouwen. De 29-jarige verdediger heeft veel mooie momenten beleefd in Amsterdam en kan zondag haar Ajax-hoofdstuk in stijl afsluiten door de Eredivisie Cup te winnen. "Ik kom elke dag met een lach op mijn gezicht naar de club."

Tags

  • #VanderGragt

Socials