Ajax 25 jaar op de beurs

Ajaxbeurs1920jpg
Ajaxbeurs1920jpg

Met een traditionele gongslag opende financieel directeur van Ajax, Susan Lenderink, donderdag 11 mei de beursdag in Amsterdam. Precies 25 jaar geleden ging Ajax als eerste club in Nederland naar de beurs. Vanwege deze mijlpaal gaf Lenderink met de gongslag figuurlijk het startschot van een nieuwe handelsdag.

Tags

  • #Beurs

Socials

De Amsterdamse beurs (Euronext) is de oudste aandelenbeurs van de wereld. Al meer dan 400 jaar wordt de handel geopend en gesloten met een gongslag. Ajax is overigens tot op heden de enige beursgenoteerde voetbalclub in Nederland.

Tags

  • #Beurs

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajaxhalvefinaleuel

On This Day | Naar de finale na benauwde avond in Lyon

Na een 4-1-overwinning op Olympique Lyon in eigen huis stond Ajax in 2017 met één in de finale van de UEFA Europa League. Toen Kasper Dolberg na amper tien minuten voetballen Ajax ook in Frankrijk op voorsprong bracht, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Ajacieden. Toch kreeg de ploeg van Peter Bosz het nog benauwd in Lyon.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Naci 1920

Naci Ünüvar eerder terug bij Ajax

Naci Ünüvar keert per direct terug naar Ajax. De aanvaller werd sinds 30 augustus van het afgelopen jaar voor één seizoen verhuurd aan Trabzonspor. Een blessure houdt Ünüvar ten minste de rest van dit seizoen aan de kant. Ajax is met de Turkse club en de speler overeengekomen dat hij daarom per direct terugkeert naar Amsterdam. De negentienjarige Ünüvar staat nog tot en met 30 juni 2026 onder contract bij Ajax.

Tags

  • #Ünüvar

Socials

Ajax VR Twente 1280

Unieke kampioensbeelden Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen kroonden zich zondag tot de beste van Nederland. Dankzij een imposante zege in Zwolle (1-6) werd de derde landstitel uit de clubhistorie veroverd. Het leverde geweldige beelden met uitgelaten en feestende Ajacieden op. Wij waren er van begin tot eind bij.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials