Ajax Academy Dubai versterkt zich met talentvolle coaches

Nieuwe Foto ACA
Nieuwe Foto ACA

Ajax Academy Dubai verwelkomt drie nieuwe coaches. Max Groen (26), Daan Brouwer (20) en Joey Kraaibeek (18) krijgen de kans om hun trainersvaardigheden verder te ontwikkelen in de Verenigde Arabische Emiraten. De talentvolle oefenmeesters zijn erg verheugd over deze nieuwe stap in hun jonge carrière.

Tags

  • #ACA

Socials

In april 2020 ging Ajax een intensieve samenwerking met Sharjah F.C. aan, om zodoende ter plaatse de jeugdopleiding van de club verder te ontwikkelen. Vervolgens werd eind 2021 de kans aangegrepen om via Only4Stars de Ajax Academy Dubai op te richten met één duidelijk doel voor ogen: jeugd opleiden via de Ajax-filosofie.

Nieuwe coaches
De academie in Dubai is uitgegroeid tot een groot succes, waardoor Ajax heeft besloten om drie talentvolle coaches te belonen voor hun sterke ontwikkeling. Trainer Ronald de Boer (op foto derde van links) blijft zich inzetten voor het project en verwelkomt de drie nieuwe trainers in Dubai.

Groen, Brouwer en Kraaibeek bewandelden alle drie hun eigen pad, waar Ajax een grote rol in speelde. Het drietal trainers is UEFA-gecertificeerd en heeft Ajax-opleidingen gevolgd in Amsterdam. De heren hebben gedurende deze opleiding kennisgemaakt met de organisatie en werkwijze van Ajax. Daarnaast hebben zij als trainer van de Ajax Voetbalschool optimaal kennis opgedaan over de filosofie en hoe deze in de praktijk wordt toegepast. In de Verenigde Arabische Emiraten kunnen de talentvolle oefenmeesters deze kennis gaan toepassen binnen een internationaal project van Ajax.

Dat de coaches nu deze kans aangeboden hebben gekregen, past helemaal in de werkwijze en filosofie van Ajax. Hoofddocent Ajax Coaching Academy Bart Logchies: "Bij Ajax willen we het verschil maken door echte Ajax-experts op te leiden die de kennis kunnen overbrengen aan verschillende doelgroepen, zoals coaches en spelers. Het is mooi om te zien dat er via de Ajax-opleidingen talent tot bloei wordt gebracht en de kans krijgt om werkzaam te worden voor projecten binnen de club, zoals nu in Dubai."

Traject trainers
De trainers doorliepen een leerzaam traject om uiteindelijk deze kans te verdienen. Zo volgde Groen de UEFA C-opleiding en kon hij via een stage bij Vitesse ook de UEFA B-opleiding volgen. Nadat de 26-jarige oefenmeester zijn opleiding had afgerond, bleef de coach nog twee seizoenen bij Vitesse.

"Na het avontuur bij Vitesse kreeg ik de kans om mee te mogen doen aan de Ajax Technische Selectiedag. Uiteindelijk werd ik geselecteerd, waardoor ik dat jaar bij de Ajax Voetbalschool heb mogen gaan werken", zegt Groen. Bij de voetbalschool heeft de talentvolle trainer geleerd om de Ajax-visie over te brengen op talentvolle voetballers die stage liepen bij Ajax. "Na één jaar Ajax Voetbalschool ben ik gevraagd om voor de Ajax Coaching Academy naar Dubai te gaan."

Brouwer doorliep een soortgelijk traject. Hij behaalde in zijn derde trainersjaar de UEFA C-opleiding, waarna de twintigjarige coach stage ging lopen bij de O15-1 van de Koninklijke HFC, een partnerclub van Ajax. "Daarnaast was ik hoofdtrainer van de O9-selectie van Koninklijke HFC en liep ik stage bij de Ajax Voetbalschool", zegt hij. Kraaibeek maakte zijn eerste stappen in zijn jonge trainerscarrière in Oostenrijk. Daarnaast doorliep hij evenals Groen en Brouwer de Ajax-opleiding, waar hij te maken kreeg met de Ajax-filosofie.

Verheugd en ambitieus
De trainers hebben zich dus via de 1* Ajax Opleiding (kennis opdoen in de organisatie en werkwijze van de afdelingen binnen de club), de 2* Ajax Opleiding (verdieping op onderwerpen uit de 1* opleiding) en/of de Ajax Voetbalschool in de kijker gewerkt bij de Amsterdamse club, waardoor zij nu de kans krijgen om zich verder te kunnen ontwikkelen in Dubai.

Groen, Brouwer en Kraaibeek zijn erg verheugd over de volgende stap in hun carrière. "We gaan de spelers ontwikkelen op de manier zoals we bij Ajax verlangen. Denk daarbij aan de kernwaarden van Ajax die wij als trainer zullen toepassen om de kinderen in Dubai dezelfde gedachten mee te geven als de voetballers in Amsterdam", vertelt Groen.

"We zijn erg blij met het vertrouwen van Ajax en kijken ernaar uit om in een andere cultuur en andere taal training te geven", vullen Kraaibeek en Brouwer aan. "Het is een hele mooie kans om onszelf te ontwikkelen en te laten zien in Dubai. We kijken er erg naar uit om dit fantastische avontuur aan te gaan."

Groen wil zich graag verder ontwikkelen in het creëren van gedragsverandering bij spelers, iets wat hij heeft geleerd bij de Ajax-opleiding. "Ik wil mijn rugzak vullen met nieuwe vormen en ervoor zorgen dat de vormen passen binnen de visie van Ajax. We willen de spelers elke dag iets nieuws leren."

Meer informatie over de Ajax Academy Dubai? Klik dan hier voor een bezoek aan de website. Wil je op de hoogte gehouden worden van de opleidingen en activiteiten van de Ajax Coaching Academy? Schrijf je dan hier in.

Tags

  • #ACA

Socials

Gerelateerde artikelen

Harrysinkgraven1

Dit is hoe Harry Sinkgraven de Ajax-filosofie in China vertegenwoordigt

Sinds drie maanden is Harry Sinkgraven actief voor de Ajax Coaching Academy en woont hij in Guangzhou. De voormalig profvoetballer is in China actief als jeugdtrainer en als docent bij de Coach Education workshops. Samen met een team Nederlandse trainers representeert hij de Ajax-filosofie in het buitenland.

Tags

  • #ACA

Socials

Silooy1

De eerste stappen van de Ajax Coaching Academy en Silooy in Sharjah

De Ajax Coaching Academy is sinds juli 2020 aan het werk bij Sharjah FC in de Emiraten. Hoewel het coronavirus ook in het Midden-Oosten veel heeft platgelegd, ziet voormalig Ajax-speler Sonny Silooy progressie in de jeugdopleiding, waar de Ajax-visie leidend moet gaan worden.

Tags

  • #ACA

Socials

Tadic 1280

Highlights Ajax - Shakhtar Donetsk | Positieve avond in de Johan Cruijff ArenA

Ajax speelde dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA tegen Shakhtar Donetsk uit Oekraïne. De gehele opbrengst van het oefenduel kwam ten goede aan diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne. Uiteindelijk won Ajax het duel met 3-1 dankzij treffers van Dusan Tadic, Steven Berghuis en Mohammed Kudus.

Tags

  • #AJASHA

Socials