Succesvolle herstart competitie voor Ajax Vrouwen

Ajax ADO Spitse 1420

De Ajax Vrouwen hervatten vrijdagavond de Vrouwen Eredivisie met een zege op ADO Den Haag. De koploper boog tegen de nummer vijf ADO Den Haag een 0-1-ruststand om in een 2-1-overwinning dankzij goals van Victoria Pelova en Stefanie van der Gragt.

• #AjaxVrouwen

Tegenover het gemis van de zwangere Marjolijn van den Bighelaar en de geblesseerde Vita van der Linden stond de terugkeer van Jonna van der Velde. Zij kon ruim een uur meespelen en legde een heerlijke energie aan de dag.

De eerste mogelijkheid in het levendige duel kwam er al snel voor Ajax toen de ADO-keeper de bal slecht in het spel bracht. Eshly Bakker schoot echter zonder kracht richting het doel, waardoor de doelvrouw zich kon herstellen.

Het meeste gevaar stichtte Ajax na fouten in de Haagse defensie, maar tot een doelpunt leidde dat niet. ADO daarentegen was wel doeltreffend. In de 22e minuut liep Maartje Looijen uit de rug bij Zaina Bouzerrade en Van der Gragt en prikte binnen.

Extra aanvaller
In de tweede helft moest het anders vond Danny Schenkel. De trainer haalde verdediger Bouzerrade eruit en bracht aanvaller Tiny Hoekstra binnen de lijnen. Na zes minuten was Hoekstra betrokken bij een rappe aanval, waarbij Romée Leuchter met een prachtig hakje Pelova vrijspeelde. Zij aarzelde niet en schoof de bal keurig binnen voor de gelijkmaker.

Voorsprong
Het nieuwe strijdplan pakte nog beter uit. Want in de 65e minuut kantelde de wedstrijd helemaal. Uit een hoekschop kopte Van der Gragt knap raak en stond Ajax voor het eerst deze avond op voorsprong: 2-1. Tien minuten later juichte ADO echter alweer. Maar dat bleek te voorbarig, de indraaiende voorzet werd door Grant van de lijn gered.

Het bleek een opmaat voor een periode met veel gebeurtenissen in de zestien meters. De grootste kans was nog voor Leuchter in de 82e minuut, maar zij miste. Aan de kant van ADO was Rijsbergen nog dicht bij de gelijkmaker. Van ongeveer veertig meter zweefde haar bal richting kruising, maar Van Eijk kon er nog net bij.

In de blessuretijd was het nog even spannend toen ADO een vrije trap kreeg. Opnieuw bleef Van Eijk de situatie meester, waardoor de eerste drie punten van 2022 konden worden bijgeschreven.

Ajax Vrouwen – ADO Den Haag 2-1 (0-1)

24. Looijen 0-1
51. Pelova 1-1
65. Van der Gragt 2-1

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Bouzerrade (46. Hoekstra), Van der Gragt, Doorn, Van der Velde (61. Altelaar); Noordam, Spitse, Bakker; Grant, Leuchter, Pelova