Ajax bekroont topmaand met zege in Alkmaar

Antonyjuichen2
Antonyjuichen2

Ajax heeft de uitwedstrijd bij AZ met 0-3 gewonnen en daarmee uitstekende zaken gedaan in de top van de Eredivisie. De doelpunten kwamen in Alkmaar van Antony, Davy Klaassen en invaller David Neres.

Tags

  • #AZAJA

Socials

Erik ten Hag voerde een aantal veranderingen door in de basiself van zijn ploeg. Jurriën Timber, Quincy Promes, Nico Tagliafico en Noussair Mazraoui startten allen tegen Willem II, maar werden tegen AZ om uiteenlopende redenen vervangen. Perr Schuurs, Devyne Rensch, Lisandro Martínez en Dusan Tadic begonnen in de basis.

Ajax begon in Alkmaar dominant. Makkelijker dan de thuisploeg lieten de Amsterdammers de bal rondgaan. Na een aantal dreigende situaties was het in de veertiende minuut raak. Antony ontving de bal na een soepele aanval van Sébastien Haller en schoof die uitgekiend in de verre hoek.

In de fase erna waren beide ploegen gevaarlijk. Tadic verzuimde van dichtbij de 0-2 in te tikken, terwijl ook AZ een dot van een kans om zeep hielp.

Het begin van de tweede helft was voor de Alkmaarders. Een knappe redding van Andre Onana bood uitkomst bij een grote kopkans voor Gudmundsson.

Na een aantal dreigende momenten voor het Ajax-doel, was het echter de uitploeg die toesloeg. Via King of the Match Daley Blind brak Ajax snel uit. Tadic gaf vervolgens voor op Davy Klaassen, die de bal ijskoud raak volleerde. Het leek het verzet van AZ enigszins te breken; Ajax kwam nauwelijks meer in de problemen.

Op een grote kans van Myron Boadu na, werd AZ niet meer gevaarlijk. Invaller David Neres zorgde in de extra tijd voor een slotakkoord. Zodoende boekte Ajax een knappe zege in Alkmaar, waarmee het uitstekende zaken heeft gedaan in de titelstrijd.

 

AZ – Ajax 0-3 (0-1)
14. Antony 0-1 
60. Klaassen 0-2
90+4. Neres 0-3

Ajax: Onana, Rensch (64. Timber), Schuurs, Martínez, Blind, Klaassen (89. Labyad), Gravenberch, Álvarez, Antony (76. Neres), Haller (89. Brobbey), Tadic

Tags

  • #AZAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Juichenajax

Klaassen over doelpunt: 'Perfecte goal'

Davy Klaasen was tevreden met de teamprestatie van Ajax in Alkmaar. De Amsterdammers wonnen met 0-3. De middenvelder volleerde zelf de 0-2 binnen. "Een perfecte goal."

Tags

  • #AZAJA

Socials

Schonetienvantoen

Tien van Toen | AZ - Ajax

In deze Tien van Toen komen tien spraakmakende momenten uit eerdere edities van AZ - Ajax voorbij. Je ziet onder meer een vlammend schot van Anwar El Ghazi, een vierklapper van John Bosman en een merkwaardig doelpunt van Lasse Schöne.

Tags

  • #AZAJA

Socials