Ajax Challenge vanaf dit seizoen volledig onder de vlag van Ajax Foundation

Ajax Foundation X Ajax Challenge 1280
Ajax Foundation X Ajax Challenge 1280

Het project Ajax Challenge van Stichting Axios, een samenwerkingsproject van Stichting Axios, Gemeente Amsterdam en AFC Ajax, zal vanaf seizoen 2022/2023 onder de vlag van de Ajax Foundation worden uitgevoerd. Het project voorziet in een behoefte om het huidige opleidingsprogramma 'Ons recept om te winnen' naast projecten op de basisschool en het voortgezet onderwijs aan de vullen met een project voor leerlingen van het mbo.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

De Ajax Challenge is een les- en beweegprogramma gebaseerd op de kernwaarden van Ajax. Jongeren worden tijdens het programma, dat plaatsvindt op het ArenA-veld bij P-Noord, geïnspireerd het maximale uit zichzelf te halen en hun talent te ontwikkelen. Het project faciliteert in de ketenaanpak (van school naar werk) met als doel het gedrag en het toekomstperspectief van jongeren te beïnvloeden. Hierbij worden de jongeren bewust gemaakt van hun ambities en het belang om hun school af te maken.

Het komende seizoen wordt door de Ajax Foundation in samenwerking met Johan Cruijff ArenA een start gemaakt met de ontwikkeling van een aanpak gericht op loopbaanoriëntatie en de arbeidsmarkt.

De Ajax Challenge als project overnemen biedt de volgende kansen:

  • Het ontwikkelen van een doorlopende lijn binnen de projecten van de Ajax Foundation van primair onderwijs tot mbo. Hiermee vervult de foundation een belangrijke maatschappelijke functie voor een kwetsbare groep jongeren;
  • Invulling vanuit Ajax van de maatschappelijke opgave van de stad en specifiek de wijk Zuidoost met een bewezen succesvol programma;
  • Doorzetten van een mooi initiatief dat door de stad, het onderwijs en de jongeren erg wordt gewaardeerd

Ons recept om te winnen
In het opleidingsprogramma van de Ajax Foundation - dat samen met de Ajax Coaching Academy is ontwikkeld - gebruiken we Ajax als krachtige metafoor. We laten de jongeren die deelnemen aan onze projecten aan de hand van de kernwaarden - die onderdeel zijn van onze identiteit - ervaren hoe wij met elkaar omgaan en waarom we zo succesvol zijn. We laten ze kennis maken met ‘Ons recept om te winnen’.

Als ze begrijpen hoe het recept om te winnen bij Ajax werkt, kunnen ze dat vertalen naar hun eigen situatie en kunnen ze hun eigen winnende recept gaan maken. Daarbij zetten de jongeren een stip aan de horizon; Wat wil je uiteindelijk bereiken? Wat heb je daarvoor nodig? Waar sta je nu? Wat is dan de eerste stap?  Hoe wil je dat bereiken en past dat bij wie je wil zijn, past dat bij jouw kernwaarden, jouw recept om te winnen?

Iedere stap, hoe klein ook, is belangrijk in dit proces. Alle ingrediënten dragen bij aan een succesvolle ervaring die belangrijk is om komen tot een persoonlijk 'Recept om te winnen'. We laten ze ervaren dat mentale ontwikkeling en een gezonde levensstijl niet alleen belangrijk is voor een voetballer van Ajax maar voor iedereen.

IT4Kids
Daarnaast zijn op maandag 22 augustus 2022 Stichting IT4Kids en de Ajax Foundation officieel de samenwerking aangegaan. Stichting IT4Kids doneert een bedrag aan de Ajax Foundation om zich samen in te zetten voor het bieden van (sport)kansen voor jongeren die deelnemen aan het project Ajax Challenge.

It4kids 1280

IT4Kids steunt voornamelijk projecten voor de jongere kinderen in de leeftijdscategorie tot en met twaalf jaar. Door de samenwerking met de Ajax Foundation wordt een nieuwe doelgroep bereikt voor het creëren van (sport)kansen die #skills4life opleveren. 

Gerelateerde artikelen

Samerajaxchallenge1280

De Ajax Challenge | Jalal Aldeens droom als voetbaltrainer

De Ajax Challenge is een initiatief vanuit de gemeente Amsterdam in samenwerking met de club. Samen geven zij iedereen met een heftig verleden de mogelijkheid om te trainen bij Ajax. Ook krijgen zij hulp met het vinden van een passende baan. De Syrische Samer Jalal Aldeen (39) is een oud-deelnemer van het programma en nog altijd bij de Ajax Challenge betrokken.

Tags

  • #AjaxChallenge

Socials

Rodyturpijn1

Team van Toen | Rody Turpijn: van tieneridool tot bestuurslid van de Ajax Foundation

Als bestuurslid van de Ajax Foundation deelde oud-Ajacied Rody Turpijn enkele weken geleden een jeugdfoto met zijn collega’s. Op de foto staat de Ajax C1 uit seizoen 1991/1992. Hij wordt op de beeltenis onder andere vergezeld door Danny Schenkel, de huidige coach van de Ajax Vrouwen en man van Loïs Schenkel die op haar beurt sinds kort ambassadrice is geworden van de Foundation. “Kijk, zolang gaan wij al terug.”

Tags

  • #TeamvanToen

Socials