Ajax contracteert Borna Sosa

Sosa1920
Sosa1920

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Borna Sosa en VfB Stuttgart over de overgang van de verdediger naar Amsterdam. De 25-jarige Kroaat tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2028. Sosa stond nog tot medio 2025 onder contract bij de Bundesliga-club.

Tags

  • #Sosa

Socials

Sosa werd op 21 januari 1998 geboren in Zagreb. De Kroatisch international doorliep de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb, waar hij vanaf 2015 ook voor het eerste elftal uitkwam. In 2018 maakte de linkspoot de overstap naar VfB Stuttgart, waarvoor hij in de afgelopen vijf seizoenen meer dan honderd duels speelde.

Tags

  • #Sosa

Socials

Gerelateerde artikelen

Bornasosa1920

Sosa is Ajacied | Van Zagreb via Duitsland naar Amsterdam

Borna Sosa is in Amsterdam. De linksback is sinds vrijdagmiddag de ‘nieuwste’ Ajacied binnen de selectie. De geboren Kroaat ligt tot en met 2028 vast in de hoofdstad en komt over van VFB Stuttgart. Tijd om kennis te maken met de verdediger.

Tags

  • #Sosa

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up: Fortuna Sittard - Ajax

Ajax speelt zondagmiddag in de derde speelronde van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. In deze aflevering van de Ajax Podcast kijken we vooruit op het duel in Limburg, blikken we terug op de loting van de groepsfase van de Europa League en vertelt aanwinst Ethan Butera over zijn vriendschap met Ajacied Rayane Bounida.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials