Ajax contracteert Chuba Akpom

Akpom Header 1920
Akpom Header 1920

Ajax, Middlesbrough F.C. en Chuba Akpom hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de spits naar Ajax. De 27-jarige Brit tekent een contract tot en met 30 juni 2028. Ajax betaalt een transfersom van € 12,3 miljoen aan Middlesbrough F.C., dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal € 14,3 miljoen.

Tags

  • #Akpom

Socials

Akpom werd op 9 oktober 1995 geboren in Londen en doorliep de jeugdopleiding van Arsenal, waar hij ook zijn profdebuut maakte. De rechtspoot speelde daarna op huurbasis bij verschillende Engelse clubs, voordat hij in 2018 de overstap naar het Griekse PAOK Saloniki maakte. Twee jaar later ging de aanvaller naar Middlesbrough F.C. Bij de club, die uitkomt in het Championship, maakte hij afgelopen seizoen 28 doelpunten in 38 competitieduels.

Koop nu het thuisshirt van Ajax met bedrukking van Chuba Akpom.

Gerelateerde artikelen

Interview 1920 Akpom 2

Akpom: 'Hopelijk kan ik wat aan de historie toevoegen'

Chuba Akpom mag zich Ajacied noemen. De Engelse aanvaller kijkt, net als Sven Mislintat, uit naar zijn periode in Amsterdam, de rol in de ploeg en scoren in het Ajax-shirt. "Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik kan."

Tags

  • #Akpom

Socials

Akpom Verhaal Header 1920

Akpom: van Canning Town tot Mokum

Chuba Amechi Akpom, 27 jaar. De Brit zag het levenslicht in het oosten van Londen. Canning Town om precies te zijn. Een spits: geboren om te scoren. En nu kersvers Ajacied. Maar wie is Akpom precies? Tijd om deze aanvaller beter te leren kennen.

Tags

  • #Akpom

Socials