Akpom: 'Hopelijk kan ik wat aan de historie toevoegen'

Chuba Akpom mag zich Ajacied noemen. De Engelse aanvaller kijkt, net als Sven Mislintat, uit naar zijn periode in Amsterdam, de rol in de ploeg en scoren in het Ajax-shirt. "Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik kan."

Tags

  • #Akpom

Socials

Akpom zette woensdag zijn handtekening onder een meerjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. De 27-jarige Engelsman is blij om in Amsterdam te zijn. "Het is een genoegen. Van wat ik heb gezien is dit een prachtige plek. Hopelijk kan ik zo snel mogelijk settelen."

Topspitsen
De kersverse Ajax-aanwinst is zich ervan bewust dat er veel topspitsen onder contract hebben gestaan in Amsterdam. "Ibrahimovic, Suárez en dat soort spelers", aldus Akpom. "Ajax is een club met veel historie en hopelijk kan ik daar wat historie aan toevoegen."

Voor Akpom was het geen lastige keuze om naar Amsterdam te verkassen. "De naam zelf zegt al genoeg, de voetbalclub Ajax. Wanneer je dit shirt aantrekt moet je weten waar het voor staat: de geschiedenis en het succes dat de club heeft gehad in Europa en Nederland", vertelt de 27-jarige aanvaller.

Mislintat
Akpom kent directeur voetbalzaken Sven Mislintat nog van zijn tijd bij Arsenal. "Ik had hem al eerder ontmoet. Hij is erg grappig en heeft een goed karakter", zegt de Ajax-aanwinst, die een fijn gesprek had met Mislintat. "Hij vertelde mij over de projecten, de filosofie en hoe de trainer wil dat ik speel. Het is perfect voor de manier waarop ik speel en voor mijn stijl."

Gerelateerde artikelen

Akpom Header 1920

Ajax contracteert Chuba Akpom

Ajax, Middlesbrough F.C. en Chuba Akpom hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de spits naar Ajax. De 27-jarige Brit tekent een contract tot en met 30 juni 2028. Ajax betaalt een transfersom van € 12,3 miljoen aan Middlesbrough F.C., dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal € 14,3 miljoen.

Tags

  • #Akpom

Socials

Akpom Verhaal Header 1920

Akpom: van Canning Town tot Mokum

Chuba Amechi Akpom, 27 jaar. De Brit zag het levenslicht in het oosten van Londen. Canning Town om precies te zijn. Een spits: geboren om te scoren. En nu kersvers Ajacied. Maar wie is Akpom precies? Tijd om deze aanvaller beter te leren kennen.

Tags

  • #Akpom

Socials