Ajax contracteert Florian Grillitsch

Grillitsch Artikelfoto 1280
Grillitsch Artikelfoto 1280

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Florian Grillitsch. De defensieve middenvelder stond tot 1 juli 2022 onder contract bij TSG Hoffenheim, dat uitkomt in de Duitse Bundesliga. Grillitsch komt transfervrij naar Ajax. Hij tekent in Amsterdam een contract voor één seizoen, tot en met 30 juni 2023. In de overeenkomst is voor Ajax een optie voor nog twee jaar opgenomen.

Tags

  • #Grillitsch

Socials

Grillitsch werd op 7 augustus 1995 geboren in Neunkirchen, Oostenrijk. Gedurende het seizoen 2019/2020 speelde hij bij Hoffenheim onder de huidige hoofdtrainer van Ajax, Alfred Schreuder. Voordat de Oostenrijks international in 2017 naar Hoffenheim ging, kwam hij uit voor Werder Bremen.

Grillitsch gaat spelen met rugnummer 21. Het shirt met de nieuwe aanwinst achterop is hier verkrijgbaar. Ook het uitshirt en derde shirt met rugnummer 21 zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Tags

  • #Grillitsch

Socials

Gerelateerde artikelen

Ocampos Goed Header 1280

Ajax huurt Lucas Ocampos van Sevilla

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sevilla FC en Lucas Ariel Ocampos. De Argentijn wordt gehuurd van de Spaanse club, waar hij op dit moment onder contract staat. De huurovereenkomst kent een looptijd van een seizoen, tot en met 30 juni 2023, en een optie tot koop.

Tags

  • #Ocampos

Socials

Ocampos 1280 ARG

Ocampos Ajacied | Hoe verging het de eerste twee Argentijnen bij Ajax?

De kersverse Ajacied Lucas Ocampos bevindt zich in een goed, maar vooral ook bont gezelschap als het aankomt op Argentijnse voorgangers. De lijst (oud-)Ajacieden uit het Zuid-Amerikaanse topvoetballand bestond tot deze transferperiode uit zeven namen. Ruim een kwart eeuw eerder (in het seizoen 1996/1997) waren Mariano Juan en Ivan Gabrich de eerste 'Amsterdamse Argentijnen' in de clubhistorie. Hoe verging het deze verre voorgangers van onze nieuwste Argentijn?

Tags

  • #Ocampos

Socials

Westermann 1280

Westermann hoopt bij oude club Ajax te leren als trainer

Heiko Westermann was kort terug bij Ajax. De Duitser speelde in het seizoen 2016/2017 acht duels als Ajacied en is nu werkzaam als jeugdtrainer bij de Duitse voetbalbond. Bij zijn oude club hoopt Westermann te leren als trainer. Op sportcomplex de Toekomst ontmoette de verdediger in ruste uiteraard ook oude bekenden, waaronder onder meer Davy Klaassen.

Tags

  • #Westermann

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl