Ajax-delegatie brengt bezoek aan CF Pachuca in Mexico

Pachuca Bezoek 1280
Pachuca Bezoek 1280

In navolging van het eerdere bezoek van CF Pachuca aan Ajax heeft nu een Amsterdamse delegatie een bezoek gebracht aan de Mexicaanse voetbalclub. In augustus van dit jaar maakten de beide clubs bekend met elkaar samen te gaan werken op het gebied van kennis- en talentontwikkeling. Het bezoek aan Mexico vormt de inhoudelijke start van het partnerschap.

Tags

  • #Pachuca

Socials

CF Pachuca staat – net als Ajax – bekend om het opleiden van talenten. De club heeft een van de grootste jeugdopleidingen van Mexico en levert daardoor veel spelers af voor de nationale jeugdelftallen. De Mexicaanse club werd zes keer landskampioen, won vijf keer de CONCACAF Champions League en slaagde er als enige Mexicaanse club ooit in om de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League, de CONMEBOL Sudamericana, te winnen.

Academies
In het Noord-Amerikaanse land bracht de delegatie van Ajax een bezoek aan de faciliteiten van de Mexicaans topclub. Daar werden met meerdere afdelingen de eerste stappen gezet in het delen van kennis. Ajax kreeg direct lokaal inzicht in het niveau van de talenten, de werkwijze en de structuur van de club. Ook waren er meetings over sociale projecten in Mexico en de academies die onder CF Pachuca vallen. Zo heeft de Mexicaanse topclub ongeveer driehonderd academies (inclusief tien in de Verenigde Staten) waar maar liefst 30.000 spelers rondlopen.

De delegatie van Ajax was verder aanwezig bij een aantal jeugdwedstrijden. Daar kregen ze een uitgebreide analyse van de coach van het O20-elftal van CF Pachuca bij een duel van zijn team. Ook werd er, onder het aandachtig oog van de delegatie, met maar liefst met 6-1 gewonnen door het eerste elftal in de wedstrijd tegen Tijuana. Het scoutingsapparaat van Ajax heeft verder zijn eerste ideeën kunnen uitwisselen samen met de hoofdscout van de Mexicanen.

Ajax DNA
Vanuit Ajax is er een interactieve presentatie gehouden over het Ajax DNA en het implementeren daarvan in de opleiding. Daar waren meer dan vijftig trainers en stafleden van mannen- en vrouwenteams bij aanwezig. De presentatie is een eerste stap in het delen van de Ajax-kennis met CF Pachuca, zo staan er op korte termijn vele Webinars en meerdere bezoeken in de planning waarin de clubs intensief zullen samenwerken om elkaar te kunnen versterken.

Tot slot werd er een bezoek gebracht aan de lokale omgeving en werd er in Mexico een persconferentie gehouden over de trip en de samenwerking tussen beide clubs.

Gerelateerde artikelen

Header 880 (1)

Ajax en CF Pachuca gaan samenwerken

Ajax en CF Pachuca slaan de handen ineen. Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van kennis– en talentontwikkeling. In het bijzijn van Klaas Jan Huntelaar werden in de Johan Cruijff ArenA de handtekeningen onder de samenwerking gezet.

Tags

  • #Pachuca

Socials

Nieuwe Foto ACA

Ajax Academy Dubai versterkt zich met talentvolle coaches

Ajax Academy Dubai verwelkomt drie nieuwe coaches. Max Groen (26), Daan Brouwer (20) en Joey Kraaibeek (18) krijgen de kans om hun trainersvaardigheden verder te ontwikkelen in de Verenigde Arabische Emiraten. De talentvolle oefenmeesters zijn erg verheugd over deze nieuwe stap in hun jonge carrière.

Tags

  • #ACA

Socials