Huntelaar blij met samenwerking CF Pachuca: 'We hebben hetzelfde idee'

Ajax en het Mexicaanse CF Pachuca gaan samenwerken. Beide clubs gaan onder meer kennis uitwisselen over het opleiden van talent. President van CF Pachuca, Armando Martinez, kijkt ernaar uit. "We zijn erg trots op de samenwerking die we aangaan."

Tags

  • #Pachuca

Socials

Het partnership heeft als speerpunt de scouting en ontwikkeling van voetbaltalent. Armando Martinez, de president van de Mexicaanse club is trots op de samenwerking. "Wij zijn ook een club die veel werkt met de jeugdopleiding. Momenteel bestaat zeventig procent van ons eerste elftal uit jongens die zijn voortgekomen uit onze opleiding."

Huntelaar beaamde die woorden. "Je ziet daarin dat we hetzelfde idee hebben. We zoeken een partner op een ander continent en zo zijn we bij Pachuca uitgekomen. Als Ajax zijnde kunnen we veel kennis delen. En voor ons is erg belangrijk om in de gaten te houden wat er speelt op andere continenten."

"We geloven dat er in de toekomst meer spelers van Pachuca in Nederland zullen spelen. De samenwerking wordt nog beter als voetballers hier gaan spelen. En waarom niet denken aan een toekomst waarin spelers van Ajax bij Pachuca komen spelen”, ging Martinez verder.

Met Huntelaar werd er nog even teruggekeken naar het WK in 2014, toen de spits Nederland voorbij Mexico schoot. "Dat kunnen we nooit vergeten en we zullen ermee moeten leren leven. Maar Huntelaar is welkom in Mexico. Ik heb hem van harte uitgenodigd. Hij hoeft zich geen zorgen te maken en zullen goed op hem letten", lachte Martinez.

Niks staat een succesvolle samenwerking in de weg. "We zijn erg tevreden en ervan overtuigd dat we een goede samenwerking met Ajax zullen hebben. We verwachten dat er vrij snel spelers van Pachuca bij Ajax zullen voetballen", sloot een tevreden Martinez af.

Gerelateerde artikelen

Header 880 (1)

Ajax en CF Pachuca gaan samenwerken

Ajax en CF Pachuca slaan de handen ineen. Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van kennis– en talentontwikkeling. In het bijzijn van Klaas Jan Huntelaar werden in de Johan Cruijff ArenA de handtekeningen onder de samenwerking gezet.

Tags

  • #Pachuca

Socials

Nieuwe Foto ACA

Ajax Academy Dubai versterkt zich met talentvolle coaches

Ajax Academy Dubai verwelkomt drie nieuwe coaches. Max Groen (26), Daan Brouwer (20) en Joey Kraaibeek (18) krijgen de kans om hun trainersvaardigheden verder te ontwikkelen in de Verenigde Arabische Emiraten. De talentvolle oefenmeesters zijn erg verheugd over deze nieuwe stap in hun jonge carrière.

Tags

  • #ACA

Socials

Harrysinkgraven1

Dit is hoe Harry Sinkgraven de Ajax-filosofie in China vertegenwoordigt

Sinds drie maanden is Harry Sinkgraven actief voor de Ajax Coaching Academy en woont hij in Guangzhou. De voormalig profvoetballer is in China actief als jeugdtrainer en als docent bij de Coach Education workshops. Samen met een team Nederlandse trainers representeert hij de Ajax-filosofie in het buitenland.

Tags

  • #ACA

Socials