Ajax DOC ‘Heitinga: opnieuw naar de top’ donderdag in première bij ESPN

John Heitinga balt zijn beide vuisten, schreeuwt het uit en geeft zijn staf in de dug-out een boks. De camera staat op de trainer van Jong Ajax gericht. De beloften winnen in de Keuken Kampioen Divisie met 6-3 van NAC Breda. De drie punten zijn binnen. "Ik ben altijd vol passie", merkt hij zelf op. De scène komt uit ‘Heitinga: opnieuw naar de top’. De documentaire over de 38-jarige trainer gaat donderdag 6 januari om 21:00 uur in première bij ESPN.

Tags

  • #AJAXDOC
  • #Heitinga

Socials

De voormalig Ajax-verdediger staat dit seizoen voor het eerst op eigen benen in het profvoetbal. Na vier jaar Ajax O18/O19 te hebben gedaan, krijgt hij sinds de zomer van 2021 de mogelijkheid om de Amsterdamse beloften de trainen. 

De documentaire geeft een prachtig inkijkje in het dagelijks leven van Heitinga. Van het samen op de bank kijken naar Besiktas - Ajax met zoon Lennox tot de besprekingen op het trainingsveld met talenten als Naci Ünüvar of Nordin Musampa.

00:00/00:00
  • Auto

Verschillende Ajacieden komen aan het woord. Onder andere Marc Overmars, die als directeur voetbalzaken aan Heitinga vroeg of hij de beloften wilde gaan doen. "Een beginnende trainer moet vlieguren maken. Het vak leer je niet zomaar in drie, vier jaar."

"De opbouw die hij nu heeft, daar mag hij heel blij mee zijn. Natuurlijk is het mooi wanneer we oud-spelers kunnen opleiden, maar kwaliteit is het enige dat telt", legt Overmars de keuze uit voor Heitinga.

'Ajax door mijn aderen'
De hoofdrolspeler zelf bedacht zich geen seconde toen Overmars hem de baan als trainer van Jong Ajax aanbood. "Dit is echt de beste plek die ik kon krijgen. Ik heb wel een dag bedenktijd aangevraagd. Toen ik thuiskwam zei mijn vrouw: 'hier hoef jij toch helemaal niet over na te denken?’. Dat klopte", lacht de geboren Alphenaar. "Het is heel simpel. Ajax, de club, het gevoel; dat stroomt gewoon door mijn aderen."

Ook zijn assistent, René Stam, spreekt zich lovend uit over de jonge oefenmeester. "John spreekt de taal van de jongens." Ajax-trainer Erik ten Hag ziet daarnaast hoe Heitinga zich in de loop der jaren binnen de club heeft ontwikkeld. "Hij probeert dingen uit en komt zelf met ideeën. Hij kiest voor de weg der geleidelijkheid. Ik hoop dat hem dat veel succes gaat brengen."

'Elke dag leren'
In iets meer dan drie kwartier volg je het eerste half jaar van de Jong Ajax-trainer in dit seizoen van de Keuken Kampioen Divisie. Vijf maanden die nog bijna werden afgesloten met een prijs in de vorm van een periodetitel. "Elke dag bij Jong Ajax is voor mij weer een dag waarop ik leer; van mijn spelers en van mijn staf."

Tags

  • #AJAXDOC
  • #Heitinga

Socials

Gerelateerde artikelen

Heitingajongajax1280

Zo leven Heitinga en Regeer toe naar een eventuele periodetitel

Jong Ajax speelt vrijdagavond uit tegen Top Oss om de titel in de tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie. De beloften staan momenteel eerste in het tussentijdse klassement met één punt voorsprong op Excelsior en twee op FC Volendam. Jong Ajax heeft dus alles in eigen hand: bij winst is de periodetitel binnen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Hillenjongajax1280

Highlights ADO Den Haag - Jong Ajax | Heitinga debuteert met nederlaag

Het nieuwe seizoen voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie startte afgelopen zondag met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Hoewel doelman Jay Gorter een goed voor de dag kwam, kon hij een 2-0-nederlaag in de Hofstad niet voorkomen. Het was voor John Heitinga zijn debuut als hoofdtrainer van de beloften bij een officiële wedstrijd.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl