Heitinga na debuut als trainer Jong Ajax: 'Goede stap voor mijn ontwikkeling'

John Heitinga debuteerde afgelopen weekend als trainer van Jong Ajax, in de oefenwedstrijd tegen FC Emmen. Zijn ploeg verloor met 1-4, maar de oud-verdediger schrok daar niet zo van. "We hebben wedstrijden en ritme nodig."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Spelers als Christian Rasmussen, Kian Fitz-Jim, Ar'jany Martha en Youri Regeer speelden op vrijdagavond nog tegen Anderlecht en kwamen een dag later in Amsterdam alweer in actie.

"We zijn als Jong Ajax natuurlijk ondersteunend aan Ajax 1", sprak Heitinga. "Het is wel goed dat we nu met elkaar een wedstrijd hebben kunnen spelen. We kunnen nu gericht werken richting de start van de competitie."

"Je zag nu aan de intensiteit en de beleving dat FC Emmen nu ietsje verder was. We zullen straks gedurende de voorbereiding steeds meer vorm gaan krijgen als team."

Voor Heitinga was het treffen met FC Emmen ook zijn vuurdoop als trainer van de Amsterdamse beloften. De oefenmeester is vooral blij met de kans die Ajax hem biedt. "Het is een goede stap voor mijn ontwikkeling. Als jonge trainer zal ik ook mijn fouten maken. Het mooie is dat je bij Jong Ajax de mogelijkheid krijgt om te leren."

De Lutte
De ex-international ging vorige week mee met de hoofdmacht van Ajax naar het trainingskamp in De Lutte. Ook daar deed hij nieuwe indrukken op. "Ik heb de werkwijze van Erik ten Hag gezien. Dat is voor mij heel interessant."

"Het is mooi om het teamproces van dichtbij mee te maken. We kunnen dit ook weer vertalen richting Jong Ajax. We willen dat de stap van Jong richting Ajax 1 kleiner wordt."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Heitinga1

Jong Ajax in eerste oefenduel onderuit tegen FC Emmen

Jong Ajax verloor zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 1-4 van FC Emmen. Hoewel die uitslag natuurlijk tegenviel, overheerste bij de kersverse trainer John Heitinga het optimisme.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Gaag 1

Van der Gaag nieuwe assistent-trainer Ajax 1

Ajax voert met ingang van volgend seizoen enkele wijzigingen door in de technische staf van het betaald voetbal. Mitchell van der Gaag zal Christian Poulsen bij Ajax 1 opvolgen en wordt zodoende als assistent-trainer aan de technische staf van Erik ten Hag toegevoegd.

Tags

  • #VanderGaag

Socials

Kudus1280

Ajax en adidas presenteren thuistenue 2021/2022: oude logo terug

In een Johan Cruijff ArenA met nagenoeg een seizoen lang geen publiek, was het ‘oude logo’ een schaarse getuige van de thuiswedstrijden van Ajax. Het indrukwekkende door fans gecreëerde doek was week in, week uit te zien achter de goal, in het vak dat normaal gesproken tijdens wedstrijden als kloppend hart van een kolkende Johan Cruijff ArenA fungeert.

Tags

  • #2021/2022

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl