Zo leven Heitinga en Regeer toe naar een eventuele periodetitel

Jong Ajax speelt vrijdagavond uit tegen Top Oss om de titel in de tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie. De beloften staan momenteel eerste in het tussentijdse klassement met één punt voorsprong op Excelsior en twee op FC Volendam. Jong Ajax heeft dus alles in eigen hand: bij winst is de periodetitel binnen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Aanvoerder Youri Regeer en trainer John Heitinga blikken vooruit. "De groep is gemotiveerd", merkt Regeer. "Het is een speciale wedstrijd, omdat we weten wat er op het spel staat."

Bananenschil
Heitinga kent als oud-international het klappen van de zweep en weet ook dat een wedstrijd om een prijs iets anders met zich meebrengt. "We moeten ervoor zorgen dat het geen bananenschil wordt."

"TOP Oss zal vanuit de omschakeling spelen en heeft individueel een paar sterke spelers rondlopen. Toch ben ik ervan overtuigd dat wij met ons spel de klus moeten klaren. We gaan het alleen niet cadeau krijgen."

Volgens Regeer is de periodetitel het onderwerp van gesprek in de kleedkamer bij Jong Ajax. "We praten niet eens alleen over de periodetitel, maar ook dat we bovenin mee kunnen draaien. Dat is best speciaal."

Ontwikkeling
Afgelopen maandag won Jong Ajax nog met 1-0 van Eredivisie-degradant FC Emmen. "Vlak na FC Volendam (4-4) speelden we tegen FC Emmen en wonnen we in moeilijke weersomstandigheden met 1-0. We trokken 'm met elkaar over de streep. Dat is mooi. De jongens laten een enorme groei zien."

00:00/00:00
  • Auto

De aftrap tegen TOP Oss is vrijdagavond om 20:00 uur in Brabant. Volgens Heitinga is zijn selectie klaar voor het duel. "De winst zou een mooie bekroning zijn voor al het werk dat de jongens er vanaf het begin in hebben gestopt."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Jongajaxduimpjes1280

Op deze manier kan Jong Ajax een periodetitel binnenhalen

Jong Ajax is aan een fantastische reeks bezig in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Heitinga is al negen wedstrijden ongeslagen. De tweede periode ligt daarom voor het grijpen. Winst op bezoek bij TOP Oss volstaat vrijdag voor de Ajacieden.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Ajax O14 Header

Programma jeugd: veel oefenduels op het programma

De KNVB besloot vorige week om de competities in de A-categorie voor de hogere jeugdelftallen de komende weken stil te leggen in verband met Covid-19. Maar bij een wederzijdse overeenkomst tussen twee voetbalclubs mag er dit weekend toch competitief worden gevoetbald. Zo komt Ajax O18 'gewoon' in actie in de competitie tegen PEC Zwolle. Verder staan er voornamelijk oefenduels in de planning.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Mazraoui 30 880

Eredivisie 2022/2023 acht weken stil vanwege WK

De speelkalenders van de competities in het betaald voetbal zien er voor het seizoen 2022/2023 anders uit dan normaal. Reden is het wereldkampioenschap voetbal in Qatar dat in de winter wordt gehouden.

Tags

  • #Eredivisie

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl