Ajax en adidas vieren jubileum met ‘gouden’ Europees tenue

AJAX Ajax NL THIRD Editorial Article 880X495 05 (1)
AJAX Ajax NL THIRD Editorial Article 880X495 05 (1)

Met trots introduceren Ajax en adidas het tenue waarmee Ajax komend seizoen zijn Europese (uit)wedstrijden zal spelen. Het zwart-gouden shirt is een eerbetoon aan de 1e Europa Cup 1-winst, komend seizoen 50 jaar geleden.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Dit wordt gesymboliseerd door de gouden lauwerkrans onder het Ajax-logo, met het getal ‘50’ in het midden. Ook is aan de binnenkant van de nek de inscriptie ’02.06.1971’ te vinden: de datum waarop Ajax in Wembley Stadium de 3-jarige hegemonie in Europa startte, later gevolgd door andere Europese overwinningen en successen waaronder de Champions League winst in 1995. Ajax zal voor het eerst in het nieuwe tenue aantreden in de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg, op zaterdag 22 augustus.

Zwart-goud de ‘rode’ draad
In het shirt is een subtiel contrast te zien tussen het donkergrijs en zwart, waardoor de iconische baan in het midden van het shirt zichtbaar wordt. Het ontwerp van het shirt behoudt zo een duidelijke connectie met het klassieke Ajax-tenue. In aanvulling op de overwegend zwarte outfit, zijn meerdere gouden details toegevoegd: van de sponsorlogo’s tot het speciale clublogo dat op de borst is geborduurd. De 3 adidas-strepen op de schouders, het broekje en de sokken zijn ook goud, evenals de bedrukking op de achterkant.

Video om jubileum te vieren
Ter ere van het jubileumjaar en nieuwe tenue, lanceert Ajax een video waarin de Europese successen van de afgelopen 50 jaar voorbij komen. Helden van weleer als Heinz Stuy, Sjaak Swart, Jari Litmanen, Edwin van der Sar, Michael Reiziger, Danny Blind en Sonny Silooy, maar ook jongens van nu als Naci Ünüvar, Daley Blind en Quincy Promes.

Update
Het nieuwe Europese Ajax shirt is in alle volwassen maten uitverkocht bij Ajax. In de webshop zijn de Europese shirts ook in junior maten uitverkocht. In de fanshops zijn de junior maten nagenoeg uitverkocht en staan er lange rijen.

Gerelateerde artikelen

Nieuw Ajax Shirt Promes

Ajax en adidas introduceren thuistenue met nieuwe details

Met de voorbereiding op het nieuwe seizoen in aantocht, introduceren Ajax en adidas het thuistenue voor 2020-2021. Waar het thuistenue van 2019-2020 zwarte details kende, als speelse verwijzing naar de Amsterdamse vlag, wordt voor 2020-2021 teruggegrepen op de basiskleuren die het Ajax-shirt het Ajax-shirt maken: rood/wit.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials