Ajax en Daley Blind ontbinden arbeidsovereenkomst

Blind 1 1280
Blind 1 1280

Ajax en Daley Blind hebben de lopende arbeidsovereenkomst ontbonden. Het contract van de verdediger liep bij Ajax nog tot en met 30 juni 2023, maar eindigt nu per 31 december 2022.

Tags

  • #Blind

Socials

Blind (Amsterdam, 9 maart 1990) doorliep vanaf zijn achtste de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal op 7 december 2008 in de wedstrijd FC Volendam - Ajax (1-2). De linksbenige speler werd in de tweede seizoenshelft van het seizoen 2009/2010 verhuurd aan FC Groningen om vervolgens terug te keren bij Ajax.

In de daaropvolgende seizoenen werd hij als Ajacied vier keer kampioen (2011, 2012, 2013 en 2014) en won tevens de Johan Cruijff Schaal (2013). In de zomer van 2014 vertrok hij naar Manchester United. Vier jaar later keerde Blind terug in Amsterdam en legde hij in zijn eerste seizoen direct beslag op de dubbel. In 2019 won de Amsterdammer bovendien de Johan Cruijff Schaal. In het door corona stilgelegde jaar 2020 eindigde hij met Ajax bovenaan, om in zijn laatste twee volledige seizoenen wederom kampioen van Nederland te worden. Zijn totaal aantal kampioenschappen met Ajax in Nederland komt daarmee op zeven. Daarnaast won hij als Ajax-speler nog enkele individuele prijzen. In totaal speelde Blind 333 officiƫle wedstrijden, waarin hij dertien doelpunten maakte.

Edwin van der Sar: "We zijn de afgelopen dagen met Daley tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract te beƫindigen. Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan. Er is met Daley afgesproken dat we samen gaan bepalen bij welke wedstrijd hij in de ArenA op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters."

Gerelateerde artikelen

Blindjuichtdortmund1280

Speciale verrassing voor 'Mr. Champions League' Daley Blind: 'Ajax is mijn droomclub'

Daley Blind staat op het punt om een bijzonder record te pakken. De verdediger heeft nog één wedstrijd nodig om de Ajacied met de meeste wedstrijden in de UEFA Champions League te worden. Blind deelt het record (42 wedstrijden) nu nog met Jari Litmanen. Na het duel met Benfica van woensdagavond zal hij de ranglijst alleen aanvoeren.

Tags

  • #UCL
  • #Blind

Socials

Daley Blind Eerste Contract

In beeld | Blinds route naar 250 Ajax-wedstrijden

Daley Blind heeft een mooie mijlpaal bereikt. Tegen PEC Zwolle speelde hij zijn 250e wedstrijd voor Ajax. Aan de hand van foto's blikken we terug op de lange en memorabele route naar zijn jubileumwedstrijd.

Tags

  • #Blind

Socials