Ajax en FC Bayern München bereiken akkoord over Ryan Gravenberch

Gravenberch 1280 Transfer
Gravenberch 1280 Transfer

Ajax heeft overeenstemming bereikt met FC Bayern München over de overgang van Ryan Gravenberch. De overgang van de middenvelder naar de Duitse club is per 30 juni aanstaande. Gravenberch stond nog tot en met 30 juni 2023 onder contract bij Ajax. Ajax ontvangt een transfersom van € 18,5 miljoen. Dat bedrag kan via variabelen nog oplopen naar € 24 miljoen.

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Gravenberch werd op 16 mei 2002 geboren in Amsterdam en kwam via partnerclub Zeeburgia bij Ajax terecht. De speler doorliep vanaf 2010 de jeugdopleiding van Ajax en maakte op 23 september 2018 zijn debuut in het eerste elftal, in de wedstrijd PSV - Ajax (3-0). De international speelde 103 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin twaalf doelpunten.

Met Ajax werd Gravenberch het afgelopen seizoen voor de derde maal in zijn carrière kampioen. Twee keer legde hij beslag op de dubbel, door in 2019 en 2021 zowel kampioen te worden als de beker te winnen. In 2019 pakte hij tevens de Johan Cruijff Schaal.

Gerelateerde artikelen

Uitzwaaien Gravenberch 1280

In beeld | Dit waren de Ajax-jaren van Gravenberch

Met de transfer van Ryan Gravenberch naar Bayern München komt er een einde aan een periode van twaalf jaar waarin de twintigjarige middenvelder de clubkleuren van Ajax droeg. Van schitteren op de Toekomst tot scoren in de UEFA Champions League. We zijn ons archief in gedoken en hebben de Ajax-jaren van de middenvelder voor je in beeld gebracht.

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Youormethumb

You or Me? | Gravenberch en Taylor | 'Altijd commentaar op mijn muziekkeuze'

Hoe goed kennen de Ajacieden zichzelf en hun medespelers? In 'You Or Me' krijgt elk team veertien vragen voorgelegd waarbij twee antwoorden mogelijk zijn: kiezen ze zichzelf of toch hun teamgenoot? Als de spelers hetzelfde bordje omhoog houden levert dat een punt op. In deze aflevering: Ryan Gravenberch en Kenneth Taylor.

Tags

  • #Gravenberch
  • #Taylor

Socials

Glimlachgravenberch100

Zo speelde Ryan Gravenberch zichzelf in de Club van 100

Ryan Gravenberch tikte zaterdagavond tegen Sparta zijn honderdste wedstrijd aan voor Ajax 1. Een prachtige mijlpaal nog voor hij op 16 mei twintig kaarsjes uit mag blazen. “Extreem trots”, tweette de goedlachse middenvelder zelf na het duel met de Rotterdammers. Maar hoe verliep zijn reis van de F’jes bij Zeeburgia tot zijn jubileumwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA?

Tags

  • #Gravenberch

Socials