Ajax en FC Twente bereiken akkoord over Youri Regeer

Regeerclose1920

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Youri Regeer en FC Twente over de directe transfer van de negentienjarige speler. Het contract van de rechtervleugelverdediger, die ook op verschillende posities op het middenveld inzetbaar is, liep bij Ajax nog tot en met 30 juni 2025.

• #Regeer

Regeer (Haarlem, 18 augustus 2003) speelde sinds 2017 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij kwam zes jaar geleden over uit de jeugd van ADO Den Haag. Op 15 december 2021 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens de KNVB Beker-wedstrijd Ajax – BVV Barendrecht: 4-0. De jeugdinternational kwam acht keer in actie voor de hoofdmacht en scoorde daarin één keer. Regeer was dit seizoen tevens een van de aanvoerders van Jong Ajax.

Hij maakte op 21 februari 2020 zijn debuut tijdens de wedstrijd Helmond Sport - Jong Ajax: 0-2. Sindsdien kwam de rechtspoot 91 keer in actie voor de beloften en maakte hij voor dat team zes doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie.