Maak uitgebreid kennis met vader en zoon Regeer: 'Ik heb maar één woord: supertrots'

Youri Regeer heeft zijn liefde voor voetbal niet van een vreemde. Zijn vader Arend was in het verleden profvoetballer voor onder meer Telstar. Met de huidig aanvoerder van Jong Ajax én Regeer senior, maken we een wandeling door de duinen, én gaan we op bezoek bij hun oude club: SV Zandvoort.

Tags

  • #Regeer

Socials

De 18-jarige Ajacied begon al op zijn vierde met voetballen bij de plaatselijke club in het kustdorp. "Uiteindelijk heb ik vijf, zes jaar gevoetbald bij SV Zandvoort. Toen vroeg mijn vader: wil je op dit niveau blijven spelen of wil je verder in het voetbal? Voor mij was de keuze snel gemaakt: ik wil doorbreken in het profvoetbal."

Zijn vader Arend speelde zelf in zijn actieve carrière bij Telstar en als A-junior bij AZ en wist dus als geen ander wat het profvoetbal met zich meebracht. De jonge Regeer begon bij Rijnsburgse Boys, een topclub in het amateurvoetbal. Daarna deed hij mee aan de Ajax Talentendagen en liep hij stage in Amsterdam, maar telkens viel de keuze op dat moment nog op een ander talent.

Op de radar
De voetballer van Jong Ajax kwam bij ADO Den Haag terecht en speelde zich daar weer in de kijker bij onder andere AZ, Feyenoord, PSV en opnieuw Ajax. "Het is altijd een droom geweest om bij Ajax terecht te komen, daarom was mijn keuze toen snel gemaakt."

Hij doorliep met succes de jeugdopleiding in Amsterdam en tekende afgelopen winter een contract bij Ajax tot medio 2025. Daarmee is Regeer op 18-jarige leeftijd verder dan zijn vader ooit is gekomen.

"Ik heb mijn vader alleen hier bij SV Zandvoort meegemaakt als speler en in de zaal. Mijn vader wil altijd winnen, hij is niet gemaakt om een vriendschappelijk potje te spelen."

Volgens pa Regeer is zijn zoon ook een betere voetballer dan dat hij zelf is geweest. "Hij is op alle fronten beter dan dat ik ben geweest; in inzicht, communicatie van alles. Het niveau waar Youri nu op zit, daar was ik gewoon niet goed genoeg voor."

Eén van de grootste kwaliteiten van Regeer is zijn veelzijdigheid. Al kan dat soms ook een nadeel zijn. "Af en toe weet je niet waar je aan toe bent", erkent de tiener uit Zandvoort. "Maar de laatste tijd speel ik veel op de rechtsbackpositie. Daar ligt misschien de mogelijkheid om eerder door te breken bij Ajax 1. Ik kijk op de positie naar Noussair Mazraoui, Devyne Rensch en Jurriën Timber naar hoe zij het doen."

Debuteren in de beker
Zijn voorlopige hoogtepunt bij Ajax was zijn debuut in de KNVB Beker tegen BVV Barendrecht. Ook voor vader Arend een prachtig moment. "Welke kinderen willen dat, kunnen dat en mogen dat? Dus ja, in één woord: supertrots."

Voor de talentvolle Ajacied was dat zijn eerste stap naar nog meer succes in Amsterdam. "Maar minuten maken op deze leeftijd is het belangrijkste. Natuurlijk wil ik vechten voor mijn plekje bij Ajax 1 en wie weet dat ik nog meer speelminuten kan maken volgend jaar. Je weet niet hoe het gaat lopen..."

Tags

  • #Regeer

Socials

Gerelateerde artikelen

Youriregeer1280

Regeer: ‘Oog rustig, maar kan heel hard zijn’

Aanvoerder van Jong Ajax, vlak voor de jaarwisseling zijn officiële debuut in Ajax 1 en voor het eerst mee op een wintertrainingskamp met de hoofdmacht; voor Youri Regeer kon 2021 niet beter eindigen en 2022 niet beter beginnen. De achttienjarige multifunctionele speler zit goed in zijn vel en is na een korte onderbreking rondom de feestdagen klaar om te vlammen. "Ik heb zin in de tweede seizoenshelft."

Tags

  • #Regeer

Socials

Debutanten1280

Zo kijken de debutanten terug op Ajax - Barendrecht

Amourricho van Axel Dongen, Youri Regeer en Kristian Hlynsson maakten in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen BVV Barendrecht hun debuut: 4-0. En dat leverde stiekem toch een beetje spanning op: "Vlinders in mijn buik."

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJABAR

Socials