Regeer: 'Mooi om de aanvoerdersband te dragen'

Jong Ajax hield afgelopen maandag negentig minuten lang stand in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Tot de blessuretijd aanbrak. In extremis scoorden de bezoekers twee keer: 0-2. Aanvoerder Youri Regeer baalde na afloop behoorlijk van de nederlaag.

Tags

  • #Regeer
  • #JongAjax

Socials

"Het was een typische 0-0-wedstrijd. Dan is het ontzettend zuur dat we 'm alsnog hebben verloren. We kregen de 0-1 tegen uit een corner. Daarna speelden we alles of niets, maar lag de bal dertig seconden later alweer in het mandje."

Multifunctioneel
De Amsterdamse beloften ogen dit seizoen sowieso wat wisselvallig, vindt Regeer. Toch is hij best tevreden met het veldspel van Jong Ajax. "We laten de laatste wedstrijden goed voetbal zien, maar missen de grote kansen. Het zijn allemaal jonge jongens met genoeg talent. Dus ik denk dat het wel goed komt."

Tegen de ploeg uit Deventer stond de zeventienjarige voetballer centraal in de verdediging geposteerd. "Dat is de tweede keer dit seizoen, maar verder heb ik eigenlijk altijd op het middenveld gespeeld. Dat ik centraal speelde, was omdat andere jongens geblesseerd waren."

De multifunctionele Regeer speelde dit seizoen ook al eens rechtsbuiten bij Jong Ajax. Een positie die hem ook niet helemaal vreemd is. "In de UEFA Youth League speelde ik daar tegen Valencia. Toen scoorde ik drie keer."

'Captain Regeer'
De jonge voetballer ontwikkelt zich in de Keuken Kampioen Divisie steeds beter en beter. Zo zat hij ook al eens op de bank bij het eerste (tegen FC Utrecht in de KNVB Beker) en draagt hij de aanvoerdersband bij Jong.

"Het is wel mooi dat je die band mag dragen. Ik ben wel een leiderstype. Er werd aan het begin van het seizoen een groepje aanvoerders aangewezen. Daar wisselen we heel veel in af. Omdat sommige jongens er niet bij zijn, ben ik het heel vaak geworden de afgelopen tijd."

Tags

  • #Regeer
  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Traore Goed

Traoré maakt rentree, Jong Ajax in extremis onderuit

Jong Ajax heeft maandagavond op een regenachtig sportcomplex de Toekomst geen punten overgehouden aan het thuisduel met Go Ahead Eagles. Met Lassina Traoré de eerste helft in actie leken de Ajacieden op een remise af te stevenen, maar de bezoekers scoorden in blessuretijd tweemaal: 0-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Ossjongajax1280

Jong Ajax ook in de derde periode live te volgen

De wedstrijden van Jong Ajax zijn ook in de derde periode live te volgen via ESPN. Vanwege de coronacrisis zijn er geen supporters welkom in de stadions. Daarom waren de eerste twee periodes van de Keuken Kampioen Divisie al volledig live te volgen via ESPN. Daar is nu dus officieel nog een periode aan vastgeplakt.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl