Ajax en Gamba Osaka gaan samenwerken op het gebied van talentidentificatie en -ontwikkeling

Gambaosaka23
Gambaosaka23

Ajax en de Japanse club Gamba Osaka gaan een strategische samenwerking aan, met als doel de talentidentificatie en -ontwikkelingsinitiatieven in Japan te bevorderen. Deze exclusieve samenwerking gaat per direct in en heeft een duur van drie jaar.

Tags

  • #ACA

Socials

Voor Ajax is deze samenwerking een belangrijke kans om zijn wereldwijde voetbalnetwerk te versterken en jonge talenten in het Japanse voetballandschap te identificeren. Gamba Osaka krijgt op zijn beurt toegang tot de trainingsmethodologie├źn van Ajax voor het eigen jeugdontwikkelingsprogramma en krijgt dankzij de samenwerking met Ajax een directe verbinding met de wereldwijde voetbalgemeenschap.

Gamba Osaka, een van de meest prestigieuze clubs van de J-League, laat al jaren zijn vaardigheden in het Japanse voetbal zien. Deze samenwerking opent nieuwe mogelijkheden voor Gamba Osaka op het Europese voetbalpodium.

Marijn Beuker, Director of Football bij Ajax: "Deze samenwerking symboliseert onze vastberadenheid om het internationale voetbalnetwerk van Ajax uit te breiden en wereldwijd toptalent te scouten. We zijn blij om Gamba Osaka te verwelkomen in ons netwerk - een zeer gerespecteerde club in Japan, vanwege hun streven naar het hoogst haalbare. In samenwerking met Gamba Osaka is ons gezamenlijke doel om een wederzijds voordelige situatie te bevorderen die de traditionele grenzen van talentontwikkeling overstijgt."

Waardevolle kansen
Tadashi Ono, President van Gamba Osaka, voegt toe: "Deze samenwerking richt zich zowel op het voetbalgebied, met betrekking tot het eerste team en de academie, als op het zakelijke aspect. Het begint met het uitwisselen van kennis en expertise, en omvat ook het delen van strategische gegevens en inzichten over de Japanse en Europese markten, inclusief de dynamiek van de voetbalmarkt en de methodologie├źn voor speler ontwikkeling. We verwachten dat dit initiatief aanzienlijk zal bijdragen aan de ontwikkeling van onze jonge talenten, met name door hen waardevolle kansen te bieden voor internationale ervaring via onze samenwerking met Ajax."

De delegaties van de twee clubs zullen elkaar in de komende maanden bezoeken om de eerste fase van dit samenwerkingsinitiatief te beginnen.

Gerelateerde artikelen

Athleticoparanaense

Samenwerking Ajax met Athletico-PR: 'De voordelen zijn grenzeloos'

Ajax is een samenwerking aangegaan met het Braziliaanse Athletico Paranaense. Beide clubs staan bekend om hun goede jeugdopleiding en willen elkaar daarin gaan versterken. "De Nederlandse en de Braziliaanse school zijn twee reuzen in het mondiale voetbal."

Tags

  • #Paranaense
  • #ACA

Socials

Pachuca Bezoek 1280

Ajax-delegatie brengt bezoek aan CF Pachuca in Mexico

In navolging van het eerdere bezoek van CF Pachuca aan Ajax heeft nu een Amsterdamse delegatie een bezoek gebracht aan de Mexicaanse voetbalclub. In augustus van dit jaar maakten de beide clubs bekend met elkaar samen te gaan werken op het gebied van kennis- en talentontwikkeling. Het bezoek aan Mexico vormt de inhoudelijke start van het partnerschap.

Tags

  • #Pachuca

Socials