Ajax en Gemeente Amsterdam verlengen samenwerking

Ajaxgemeenteamsterdam
Ajaxgemeenteamsterdam

Ajax en Amsterdam hebben hun samenwerking verlengd. De club en de gemeente werken, ondersteund door de Ajax Foundation, al lange tijd samen om meer jonge Amsterdammers te laten sporten. Deze samenwerking is nu verstevigd door financieel directeur Susan Lenderink en de Amsterdamse wethouder van Sport Simone Kukenheim.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Het doel van de nieuwe overeenkomst is niet alleen om jonge Amsterdammers te motiveren om meer te sporten, maar vooral om ze het plezier te laten ervaren. De samenwerking gaat onder andere over het Amsterdams Sportakkoord, die in het teken staat van een positieve sportcultuur. Jongeren en kinderen moeten zich prettig kunnen voelen op de sportclub. Zo helpt Ajax Amsterdamse verenigingen onder meer door masterclasses te geven voor bestuurders, trainers en jeugdleden over sociale veiligheid, inclusiviteit en een pedagogisch klimaat.

Daarnaast worden er door de Ajax Foundation op school voor verschillende leeftijdsgroepen activiteiten georganiseerd, zoals de Ajax Life Skills & Clinics (8-12 jaar), Ajax Life Skills & Clinics mini (4-7 jaar), Ajax Fair Play Workshop (13-15 jaar) en de Ajax S’COOL (16-18 jaar). Deze activiteiten hebben als doel om de weerbaarheid van kwetsbare kinderen en jongeren in Amsterdam te versterken waarbij de Ajax normen en waarden centraal staan.

Ambassadeurs
Ajax-spelers Ryan Gravenberch en Soraya Verhoeve zetten zich als ambassadeurs in voor verschillende projecten binnen Amsterdam. Zo participeert Ajax ook aankomende zomer in het MidzomerMokum programma en volgen er nog meer plannen.

Lenderink, financieel directeur Ajax en bestuurslid Ajax Foundation: "Ik ben blij dat de goede samenwerking met de gemeente Amsterdam blijft bestaan. Ajax vindt het belangrijk bij te dragen aan de ontwikkeling van alle kinderen en jongeren op het gebied van sport, sociale veiligheid en een gezonde leefstijl. Door de inzet van onze Ajax Foundation geven we ook op maatschappelijk gebied iets terug aan de stad."

Wethouder Kukenheim (sport): "Het is mooi dat Ajax een bijdrage levert om meer jonge Amsterdammers in beweging te krijgen. Sporten is niet alleen goed voor de fysieke en mentale gezondheid, maar geeft ook veel plezier. Helaas stopt een grote groep jongeren na hun veertiende jaar met sporten en een te grote groep Amsterdammers voelt zich niet welkom bij een sportclub. Daarom is het zo goed dat we nu samen met Ajax investeren om juist deze groepen een sociaal veilige en plezierige omgeving te bieden."

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Gerelateerde artikelen

Samerajaxchallenge1280

De Ajax Challenge | Jalal Aldeens droom als voetbaltrainer

De Ajax Challenge is een initiatief vanuit de gemeente Amsterdam in samenwerking met de club. Samen geven zij iedereen met een heftig verleden de mogelijkheid om te trainen bij Ajax. Ook krijgen zij hulp met het vinden van een passende baan. De Syrische Samer Jalal Aldeen (39) is een oud-deelnemer van het programma en nog altijd bij de Ajax Challenge betrokken.

Tags

  • #AjaxChallenge

Socials

Ajaxchallenge1280

Hoe de Ajax Challenge Ryan in de lockdown uit het slop haalde

Als Nederland in de winter voor een tweede keer in een lockdown gaat om de coronabesmettingen in te dammen, is de motivatie om naar school te gaan bij Ryan Knijpinga tot een nulpunt gedaald. Tot ROC TOP hem in contact brengt met de Ajax Challenge. Vier maanden later, begin april, schijnt de zon weer in het hoofd van de zeventienjarige Amsterdammer.

Tags

  • #AjaxChallenge

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl