Ajax en Tottenham Hotspur bereiken akkoord over Steven Bergwijn

Bergwijn Hoofdfoto Artikel 1280
Bergwijn Hoofdfoto Artikel 1280

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Tottenham Hotspur FC en Steven Bergwijn over de transfer van de speler naar Amsterdam. Bergwijn heeft een contract bij Ajax getekend dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Ajax betaalt een vaste transfersom van € 31.25 miljoen aan de Engelse club.

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Bergwijn werd op 8 oktober 1997 geboren in Amsterdam. De international stond bij Tottenham Hotspur nog tot en met medio 2025 onder contract. Als jeugdspeler kwam hij reeds zes jaar uit voor de jeugdopleiding van Ajax, nadien speelde hij bij PSV.

Alfred Schreuder: "Het is tekenend voor de ambitie van Steven dat hij ervoor kiest om de stap naar Ajax te maken. Het is een speler met veel kwaliteiten, heeft een enorme drive en is ook bijzonder doelgericht. Uiteraard ben ik blij dat we hem hebben weten vast te leggen, het betekent een nieuwe kwaliteitsimpuls voor onze selectie."

Gerelateerde artikelen

Bergwijn Smile 1280

Welcome home, Steven | Bergwijn in jeugdfoto’s

Steven Bergwijn is terug bij de club waar het voor hem echt begon. De geboren Amsterdammer wandelde in de zomer van 2005 als zevenjarig talent voor het eerst de Toekomst op. Tot en met 2010/2011 doorliep Bergwijn een deel van de jeugdopleiding van Ajax. Elf jaar later keert hij gepokt en gemazeld terug op het oude nest. Tijd voor een terugblik op zes magische jeugdjaren op de Toekomst.

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Volle Arena 1280

Kaartverkoop Johan Cruijff Schaal gestart

Als landskampioen strijdt Ajax voor de tiende keer tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Deze aftrap van het nieuwe seizoen is op zaterdag 30 juli om 20:00 uur in de Johan Cruijff ArenA, de kaartverkoop van deze wedstrijd is gestart.

Tags

  • #JohanCruijffSchaal

Socials

Ihattaren Header Homepage 1280

Ziggo Sport zendt oefenduels Ajax uit

De komende oefenwedstrijden van Ajax worden live uitgezonden op Ziggo Sport. Ajax speelt zaterdag 9 juli tegen het Kroatische NK Lokomotiva Zagreb. Zes dagen later, op vrijdag 15 juli volgt het vriendschappelijke duel met KAS Eupen.

Tags

  • #PreSeason

Socials