Welcome home, Steven | Bergwijn in jeugdfoto’s

Bergwijn Smile 1280
Bergwijn Smile 1280

Steven Bergwijn is terug bij de club waar het voor hem echt begon. De geboren Amsterdammer wandelde in de zomer van 2005 als zevenjarig talent voor het eerst de Toekomst op. Tot en met 2010/2011 doorliep Bergwijn een deel van de jeugdopleiding van Ajax. Elf jaar later keert hij gepokt en gemazeld terug op het oude nest. Tijd voor een terugblik op zes magische jeugdjaren op de Toekomst.

Tags

  • #Bergwijn

Socials

De latere international zette zijn eerste schreden als jeugdvoetballer bij ASC Waterwijk. Het talent uit Almere werd al snel opgemerkt door de Ajax-scouts. Bergwijn begon in 2005/2006 als speler van Ajax F1 (de toenmalige Onder 9-selectie).

De jongste selectie in de opleiding was een kwalitatief sterke en dus veelbelovende, zo bleek jaren later. Een greep uit zijn ploeggenoten van toen: Abdelhak Nouri, Vince Gino Dekker en Philippe Sandler. Dennis de Haan - icoon van de Ajax-opleiding en nog altijd actief op de Toekomst - was zijn eerste Ajax-trainer.

In de daarop volgende seizoenen ontwikkelde het immense talent van Bergwijn zich in sneltreinvaart. Na een voortijdig vertrek uit de Amsterdamse jeugdopleiding ging de aanvaller verder bij PSV. Op zijn doorbraak in het betaald voetbal volgden succesvolle seizoenen, waarin hij drie landstitels vierde.

Bergwijn verdiende er in 2020 een transfer mee naar Tottenham Hotspur. Een karrenvracht ervaring en 22 interlands voor Oranje rijker, is het tijd voor een terugkeer in de hoofdstad. Bergwijn is in juli 2022 terug bij de club waar het voor hem serieus begon. 

Gerelateerde artikelen

Bergwijn Hoofdfoto Artikel 1280

Ajax en Tottenham Hotspur bereiken akkoord over Steven Bergwijn

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Tottenham Hotspur FC en Steven Bergwijn over de transfer van de speler naar Amsterdam. Bergwijn heeft een contract bij Ajax getekend dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Ajax betaalt een vaste transfersom van € 31.25 miljoen aan de Engelse club.

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Volle Arena 1280

Kaartverkoop Johan Cruijff Schaal gestart

Als landskampioen strijdt Ajax voor de tiende keer tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Deze aftrap van het nieuwe seizoen is op zaterdag 30 juli om 20:00 uur in de Johan Cruijff ArenA, de kaartverkoop van deze wedstrijd is gestart.

Tags

  • #JohanCruijffSchaal

Socials

Ihattaren Header Homepage 1280

Ziggo Sport zendt oefenduels Ajax uit

De komende oefenwedstrijden van Ajax worden live uitgezonden op Ziggo Sport. Ajax speelt zaterdag 9 juli tegen het Kroatische NK Lokomotiva Zagreb. Zes dagen later, op vrijdag 15 juli volgt het vriendschappelijke duel met KAS Eupen.

Tags

  • #PreSeason

Socials