Hoe een Ajax-fan in Ghana geen minuut mist

Arie1920
Arie1920

Het Ajax-bloed stroomt bij supporter Arie van Lieshout (57) door de aderen. De trouwe Ajax-fan werkt in het buitenland, maar volgt zijn favoriete club op de voet via Ajax Radio. "Diederik en Anne zorgen ervoor dat de wedstrijden tien keer spannender worden."

Tags

  • #AjaxRadio

Socials

Ajax Radio werd in 2008 in het leven geroepen om supporters die de wedstrijden van de Amsterdamse hoofdmacht niet live kunnen zien toch up-to-date te houden. Presentatoren Diederik van Zessen en Anne de Jong zijn al jarenlang de ogen van de luisteraar. Via een live radioverslag bedient het tweetal fans over de hele wereld. Zo ook trouwe luisteraar Arie.

Van Brazilië tot Ghana
De 57-jarige Arie is geboren onder de rivieren, maar verhuisde later naar Purmerend. De Ajax-supporter begon zijn zeevaart carrière bij de marine, waarna hij jaren in Amsterdam bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis werkte om vijftien jaar geleden terug te keren naar zee.

"Ik heb voorheen in Brazilië, Maleisië en rond de Golf van Mexico gewerkt. Ik heb eigenlijk de hele wereld gezien", aldus Arie, die momenteel al ruim vijf jaar werkzaam is in Ghana. "Ik ben Elektro Supervisor op een boorschip. Wij zoeken hier voor een klant naar olie. En wij verplaatsen ons eigenlijk over de gehele wereld, we zijn net een huurauto. Ik zorg met een team dat alle technische zaken blijven werken."

Passie voor Ajax
Arie is sinds jongs af aan al een trouwe supporter. "Als ik aan Ajax denk dan denk ik aan mijn broer. We deelden dezelfde passie voor mooi voetbal en Ajax in het bijzonder. Hij is inmiddels overleden, maar was ook helemaal gek van Ajax en is zelfs begraven in een Ajax-kist. Mijn vier jaar oudere broer had downsyndroom en ik nam hem overal mee naartoe: Athene in '87, Wenen in '95 en Rome in '96. In die periode hebben we bijna alle wedstrijden gezien. Dat was soms best wel een opgave. Hij had echt zijn eigen mening en ik moest ook voor hem zorgen. Maar het leverde zoveel mooie momenten op."

De Ajax-fan koestert veel prachtige momenten met zijn broer. Over zijn mooiste Ajax-herinnering is Arie duidelijk. "Het puntertje van Kluivert tien minuten voor het einde tegen AC Milan in 1995", zegt hij zonder enige twijfel in zijn stem. "Dat moment in Wenen was echt kippenvel. Ik heb de laatste tien minuten niks meer van de wedstrijd gezien en alleen maar met mijn rug naar het veld gestaan."

Luisteren onder werktijd
Voor Arie, die de wedstrijden van Ajax vanwege zijn werkzaamheden niet live kan zien, is Ajax Radio het perfecte alternatief. "Ik werk vier weken in Ghana om vervolgens vier weken in Nederland te zijn. Ik kan dan wel een seizoenkaart halen, maar ik mis dan eigenlijk te veel wedstrijden. Daarnaast woon ik nu ook helemaal in Maasbommel, waardoor de reistijd ook lang is", vertelt Arie. "Het is voor mij nu geweldig dat ik de wedstrijden toch op deze manier mee kan krijgen. Ik kan gewoon mijn werk doen en tegelijkertijd naar Ajax Radio luisteren."

De Ajax-fan is louter positief over onze radiozender. "Hoe Diederik en Anne commentaar geven is gewoon fantastisch. Zij zorgen ervoor dat de wedstrijden tien keer spannender worden. Deze jongens geven gewoon anders commentaar dan dat andere radiostations dat doen. Ze zijn echt reëel en objectief, maar altijd met een Ajax-touch. Daarnaast vind ik het ook leuk dat ze je benoemen in de uitzending als je een berichtje stuurt. Naar mijn mening kan het haast niet beter. Ik hoop nog veel jaren te genieten van Ajax Radio."

Diederik en Anne zitten komende zaterdag ook weer klaar om verslag te doen van de thuiswedstrijd tegen PSV. Beleef het treffen in de Johan Cruijff ArenA evenals Arie via een live radioverslag. Via Ajax Radio krijg je de wedstrijden van Ajax op een intense manier mee. Het commentaar is betrokken en van reclameblokken of onderbrekingen naar andere wedstrijden ondervind je geen hinder.

Ook in de app
Ajax Radio is te beluisteren via JUKE of de player op onze homepage. Je kunt ook in de Ajax App terecht.

Gerelateerde artikelen

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up | Met heel veel Jordan Henderson en Ajax - RKC

In deze aflevering bereiden we je voor op de thuiswedstrijd tegen RKC en hoor je ook alles over de nieuwe Ajax-aanwinst: Jordan Henderson. De transfervrije Engelsman speelde het afgelopen half jaar bij Al-Ettifaq uit Saudi-Arabië en arriveerde donderdag in Amsterdam.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up | Van Go Ahead Eagles-uit tot Jari Litmanen

Ajax hervat zondag in Deventer het Eredivisie-seizoen tegen Go Ahead Eagles. De laatste jaren hebben de Amsterdammers het eigenlijk knap lastig gehad in de Adelaarshorst. Dat en meer hoor je in deze podcast.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials