‘Ajax Foodball’ genomineerd voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’

Foodball1280
Foodball1280

Ajax is met het project ‘Ajax Foodball’ in de race voor de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Met het project helpt de club de kwetsbare (Amsterdamse) jeugd bij de ontwikkeling van een gezonde levensstijl. Naast Ajax zijn er nog acht andere eredivisieclubs in de race om de titel.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Het publiek en een vakkundige jury bepalen samen welke maatschappelijke projecten in de top 3 terechtkomen en dus een projectbijdrage ontvangen. De winnende club ontvangt 50.000 euro en de nummers 2 en 3 krijgen 30.000 en 20.000 euro van de VriendenLoterij om het project te verwezenlijken. Kijk om te stemmen op: vriendenloterij.nl/stemajax

Over Ajax Foodball
Onder Amsterdamse jongeren is een ongezonde levensstijl en gebrek aan beweging een groot probleem, dat op latere leeftijd tot gezondheidsproblemen leidt. Met Ajax Foodball maakt de club jongeren bewust van het belang van een gezonde levensstijl.

Tijdens het project krijgen jongeren de unieke kans om op Ajax’ trainingscomplex de Toekomst een kijkje in de keuken te nemen. Ze lopen een ochtend mee in de keuken én in de jeugdopleiding van Ajax. Zo zetten de deelnemers tijdens het project de eerste stappen richting een gezonde levensstijl. Daarnaast hoopt Ajax de jongeren met behulp van het horecateam, voedingsdeskundigen, trainers en spelers te inspireren om hun eigen talenten te ontwikkelen.

De Ajax Foundation gelooft en investeert in een samenleving waarin alle kinderen gelijke kansen krijgen en uitzicht hebben op een toekomst waarin zij hun talenten kunnen ontplooien en verder ontwikkelen.

In het kader hiervan organiseert Ajax diverse projecten en evenementen voor kwetsbare kinderen en jongeren onder 19 jaar, in (groot) Amsterdam. Zo hoopt de club de weerbaarheid van kinderen en jongeren te versterken door hun zelfbewustzijn te verhogen.

Winnaar bekend op vrijdag 26 november 
Het publiek kan tot en met 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren. 

De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor nummer 3. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november.  

Maatschappelijk Project Eredivisie 
‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. 

Al zestien jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete club. 

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Gerelateerde artikelen

Rodyturpijn1

Team van Toen | Rody Turpijn: van tieneridool tot bestuurslid van de Ajax Foundation

Als bestuurslid van de Ajax Foundation deelde oud-Ajacied Rody Turpijn enkele weken geleden een jeugdfoto met zijn collega’s. Op de foto staat de Ajax C1 uit seizoen 1991/1992. Hij wordt op de beeltenis onder andere vergezeld door Danny Schenkel, de huidige coach van de Ajax Vrouwen en man van Loïs Schenkel die op haar beurt sinds kort ambassadrice is geworden van de Foundation. “Kijk, zolang gaan wij al terug.”

Tags

  • #TeamvanToen

Socials

Kickoffclinics

In beeld | Ajax Clinics on Tour trapt af in Amsterdam-Noord

Het zomerprogramma Ajax Clinics on Tour is zaterdagmiddag afgetrapt in Amsterdam-Noord. De komende weken worden er veertien clinics georganiseerd door de Ajax Foundation in de Amsterdamse wijken in samenwerking met de gemeente.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Clubdna

Samen op weg naar een veilig sportklimaat met Club DNA

Ajax gaat in samenwerking met de gemeente Amsterdam sportclubs helpen met het stimuleren van een positief sportklimaat binnen de club. Samen met bestuurders, trainers en jongeren wordt er gekeken naar het DNA van de sportclub.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl