Ajax Foundation verwelkomt nieuwe ambassadeur

Emanuelson1920
Emanuelson1920

De Ajax Foundation verwelkomt een nieuw gezicht als ambassadeur: Urby Emanuelson. De voormalig verdediger van Ajax is opgegroeid in de Bijlmer en doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam. Wat Emanuelson verbindt met de Ajax Foundation is niet alleen zijn voetbalachtergrond, maar ook zijn band met de Bijlmer. Als kind van de buurt is hij er nog elke dag te vinden.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Emanuelson heeft een rijke voetbalcarrière achter de rug. Na zijn periode bij Ajax voetbalde de linksback bij AC Milan, Fulham, AS Roma, Atalanta, Hellas Verona, Sheffield Wednesday en FC Utrecht. In de Domstad sloot hij in 2022 zijn professionele voetballoopbaan af. Sinds hij in de zomer van 2023 is teruggekeerd in Amsterdam, vervult hij de rol van assistent-trainer bij Jong Ajax.

Gelijke kansen 
De Amsterdamse betrokkenheid maakt Emanuelson tot een uitstekende vertegenwoordiger voor de Ajax Foundation, waar hij nu samen met Loïs Schenkel de rol van ambassadeur vervult naast de seizoen ambassadeurs Nadine Noordam en Devyne Rensch. Emanuelson volgt in deze rol John Heitinga op. Heitinga is nu als trainer actief bij het Engelse West Ham United.

"Ik voel me vereerd dat de Ajax Foundation mij heeft gevraagd om ambassadeur te worden. Zowel binnen als buiten het voetbal heb ik mij altijd geprobeerd in te zetten voor gelijke kansen voor iedereen. Ik ben in Amsterdam geboren en getogen in de Bijlmer. Vroeger droomde ik van de stap richting de ArenA en verder. Ik kijk ernaar uit mijn ervaring te gebruiken om anderen verder te helpen met hun dromen en talenten."

Emanuelson was zaterdag nog actief als een van de Ajax Legends in de Charity Match tegen de clubiconen van Liverpool: 4-2. De opbrengst van dat duel ging naar de Liverpool Foundation en Ajax Foundation. Kijk nog veel meer filmpjes en foto's van het duel op Anfield in ons liveblog.

Gerelateerde artikelen

Renschfoundation1920

Rensch bezoekt de Challenge: 'Allemaal goede jongens'

De warme jassen zijn uit, de sportshirts aan. De zon schijnt vol op het oude trainingsveld van Ajax aan de noordkant van de Johan Cruijff ArenA. Na enkele natte wintermaanden voelt de lente dichtbij. Op de grasmat waar het eerste van Ajax ooit trainde, staat Atilla Yildirim een groep jonge Amsterdammers te woord. Allen deelnemers van de Challenge, een project van de Ajax Foundation.

Tags

  • #AjaxFoundation
  • #Rensch

Socials

Rensch 1920

Rensch en Noordam seizoen ambassadeurs Ajax Foundation

Devyne Rensch en Nadine Noordam vervullen tijdens het seizoen 2023/2024 de rol als ambassadeur voor de Ajax Foundation. Het tweetal wordt toegevoegd aan het ambassadeursteam en is betrokken bij diverse maatschappelijke projecten.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Clinic11

Ajax Foundation viert veertiende verjaardag

De Ajax Foundation bestaat veertien jaar! En omdat het nummer veertien een belangrijke rol speelt binnen Ajax is dit een goed moment om aan de hand van veertien pijlers terug te kijken op de prachtige jaren die de Ajax Foundation al achter de rug heeft.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials