Ajax gaat voor resultaat in Marseille: 'Al zullen we onze fans missen'

Schippersco1920
Schippersco1920

Trainer John van ’t Schip en verdediger Jorrel Hato verwachten donderdag tegen Marseille en ander duel dan de wedstrijd tegen de Franse ploeg in de Johan Cruijff ArenA. Die wedstrijd eindigde in september in 3-3. “Het staat niet meer zo open bij ons dan een paar maanden geleden.”

Tags

  • #UEL
  • #OMAJA

Socials

Beide Ajacieden schoven woensdagavond aan in de perszaal van het Stade Vélodrome. Bij de Nederlandse en Franse pers gingen ze in op vragen over de wedstrijd van donderdag in de UEFA Europa League. Het treffen met Marseille begint om 21:00 uur.

Met Hato achter de microfoon was het vrij logisch dat het duel met Vitesse (5-0) nog even ter sprake kwam. De verdediger maakte in die wedstrijd zijn eerste goal voor Ajax. Bij die mijlpaal zat zijn vader op de tribune. Zijn pa is Rotterdammer en eigenlijk voor Feyenoord. "Omdat ik die goal maakte, trekt hij de volgende keer een Ajax-shirt aan", lachte de verdediger.

"Hij is natuurlijk hartstikke trots. Ik denk dat hij die deal met mij maakte omdat hij mij graag wilde zien scoren. Ik kan mijn vader altijd zien zitten tijdens de wedstrijd."

Belastbaarheid
Voor de verdediger is het alweer zijn negentiende wedstrijd van het seizoen. Hij maakte daarin altijd de 90 minuten vol. “Ik heb eigenlijk geen last van die belastbaarheid. Het gaat dit jaar wel goed. Ik doe in het veld vooral wat ik moet doen. Ook al is het dit jaar niet altijd even makkelijk geweest.”

De 17-jarige Hato was er in de thuiswedstrijd tegen Marseille ook van het begin tot het einde bij. “In die wedstrijd hebben we veel kansen gecreëerd, daar gaan we morgen ook voor. Helaas kregen we er ook veel tegen. Dat moeten we morgen vermijden.”

Terug naar 1988
Trainer Van ’t Schip ging nog iets verder in op het duel tegen de Franse nummer twaalf van de competitie. "We zijn hier om een resultaat te halen. Hoe onze poule er dan voor de rest uitziet, daar gaan we ons nu niet mee bezighouden. We willen verder bouwen aan waar we mee bezig zijn."

Hij ziet in de Franse grootmacht wel een geduchte tegenstander. Ook al gaat het de club sportief momenteel ook niet voor de wind. “Marseille heeft wel veel individuele kwaliteit”, legde Van ’t Schip uit. “De coach (Genaro Gattuso, red.) probeert het team nog beter te maken. Ze zitten, net zoals wij, in een positie waarin ze niet willen zitten. We willen gebruikmaken van die situatie. Zoals in 1988 toen ik hier speelde.” Ajax schakelde toen Marseille uit in de halve finale van de Europa Cup II.

De trainer weet als geen ander dat de ambiance in de Zuid-Franse stad indrukwekkend kan zijn. Volgens hem heeft Marseille een uiterst fanatieke achterban. "We vinden het jammer dat onze eigen supporters er niet bij zijn. Die zullen we missen. Het is voor elke speler wel geweldig om in zo’n ambiance te spelen. Het wordt een mooie uitdaging."

Concurrentie in de spits
Een van de spelers die donderdag in actie kan komen is Brian Brobbey. De spits was er tegen Vitesse niet bij, maar is fit genoeg om minuten te maken tegen Marseille. "Brobbey kan in ieder geval spelen. Hij zal ook een gedeelte mee gaan doen. Of dat vanaf het begin is, zien jullie morgen wel."

Chuba Akpom verving de aanvaller met verve. De Engelsman maakte een goal tegen de Arnhemmers. En dat is allemaal naar tevredenheid van Van ’t Schip. "Akpom heeft duidelijk laten zien dat hij van waarde is. Dat is alleen maar goed voor het team. Daar willen we ook naartoe: dat er meer competitie is in de selectie. Daar is voorin alvast een begin mee gemaakt."

Of het goede spel van de thuiswedstrijd tegen Vitesse kan worden doorgetrokken, moet donderdag blijken. "Tegen Vitesse mooi vijf goals maken en nul tegen. Maar er waren ook momenten dat we niet deden wat we moesten doen, dat het te open wordt op het veld", waarschuwde Van ’t Schip. "Daar heb ik ze wel op aangesproken. Het is interessant om te zien of we het meer dicht kunnen houden dan bij de thuiswedstrijd tegen Marseille. Het staat niet meer zo open bij ons dan een paar maanden geleden."

Gerelateerde artikelen

Avilagodts1920

Liveblog | Dit was de woensdag in Zuid-Frankrijk

Dit is het liveblog voor de pre-matchday voor de UEFA Europa League-uitwedstrijd tegen Olympique Marseille. Lees hier alles over de voorbereiding van de Ajacieden op het vijfde groepsduel. Olympique Marseille - Ajax wordt donderdag vanaf 21:00 uur gespeeld.

Tags

  • #UEL
  • #OMAJA

Socials

231128 Interview Taylor SITE

Taylor over Marseille-uit: 'Winnen is het enige dat telt'

Kenneth Taylor heeft een positief gevoel overgehouden aan de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Vitesse. De 21-jarige middenvelder, die tegen de Arnhemmers goed was voor een doelpunt en een assist, blikt ook alvast vooruit op de Europese ontmoeting met Olympique Marseille. "Ik heb gehoord dat het gruwelijk is om daar te spelen."

Tags

  • #UEL
  • #OMAJA
  • #Taylor

Socials