Ajax O18 heeft een duidelijk doel voor ogen in de UEFA Youth League: 'We willen overwinteren'

Voor Ajax O18 start woensdagmiddag het UEFA Youth League-avontuur met de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Rangers FC. Trainer Frank Peereboom en aanvoerder Jorrel Hato blikken vooruit.

Tags

  • #UYL
  • #Ajax O18

Socials

Peereboom kijkt uit naar de start van het toernooi. "Het is een mooi podium. Wij moeten zorgen dat we het een goed verloop gaan geven. We zijn goed begonnen, maar er is nog wel wat te verbeteren. We zitten in een goed ritme en we krijgen een druk programma. Er is hard gewerkt door iedereen om zich daar goed op voor te bereiden."

Spanning
Ook Hato heeft er zin in. "Het is direct een belangrijke wedstrijd tegen een goede tegenstander. Maar dat is alleen maar leuk." De verdediger vindt het bijzonder om op dit niveau te spelen. "Ik heb er hard voor gewerkt en dat is het mooi dat ik zulke wedstrijden mag spelen. De spanning is wel iets groter denk ik, maar over het algemeen is de voorbereiding hetzelfde. Ik ben er helemaal klaar voor."

De Amsterdammers spelen met de O18 in een O19-competitie. "Het is altijd een beetje zoeken omdat andere teams gebruik maken van dispensatiespelers. Het kan dus een mix zijn van O18, O19 en O21. Dat weten we niet helemaal, maar het is vooral belangrijk hoe wij het gaan doen. Daar ligt de focus op", ging de trainer verder.

Overwinteren
Peereboom hield zich de afgelopen jaren bezig met het analyseren van de tegenstanders van Ajax 1. "Veel sparren, strategie├źn maken en tegenstanders bekijken. Dat trek ik nu door op jeugdniveau. De vertaalslag moet naar het veld. Daar was ik even uit, maar ik merk dat dat snel weer goed gaat. Daar ben ik blij mee."

"We willen graag overwinteren en zoveel mogelijk van dit soort wedstrijden spelen. Dat is goed voor de jeugd en die ervaringen kunnen ze meenemen naar het eerste elftal", sloot Peereboom af.

Gerelateerde artikelen

Uefa Youth League Ajax O18

UEFA Youth League-duel tussen Ajax O18 en Rangers FC live te zien

Voorafgaand aan het UEFA Champions League-treffen tussen Ajax en Rangers FC spelen de oudste jeugdelftallen van beide ploegen een onderling duel in de Youth League. De eerste poulewedstrijd van Ajax O18 wordt afgewerkt op sportcomplex de Toekomst en is live te volgen via Ajax.nl en de Ajax App.

Tags

  • #UYL
  • #AJARAN

Socials

O18 2223 900 2022 08 27 Ajax O18 Excelsior O18 0005(1)

Blik op de Toekomst | Ajax-talenten uit O18 en O17 winnen eerste competitieduel

Voor de proftak van Ajax is het seizoen al in volle gang. Zaterdag speelden ook de jeugdteams hun eerste officiële duels van 2022/2023. Het was een mooi eerste speeldag op de Toekomst, met natuurlijk volop goals en overwinningen voor de Ajacieden. Onder meer Ajax O17 én O18 boekten fraaie zeges. Bekijk hoe het alle Ajax-talenten verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials