De focus op Hlynsson bij Jong Ajax - Heracles: 'Een jongen met veel potentie'

Tijdens de wedstrijd Jong Ajax - Heracles was onze camera gericht op Kristian Hlynsson. De IJslander ontwikkelt zich steeds beter bij de beloften en ook trainer John Heitinga is lovend.

Tags

  • #JongAjax

Socials

"'Kris' is een hele slimme en intelligente speler", vertelde Heitinga na afloop van het duel met de ploeg uit Almelo. "Hij loopt goed vrij tussen de linies. Hij is alleen soms nog wat ongelukkig in zijn acties. Het is echt een jongen met veel potentie."

Ook de IJslander voelt dat zijn vorm groeiende is. "Het gaat steeds beter. Fysiek ben ik sterker geworden. Ik wil altijd meer en meer. Mijn focus ligt nu op Jong Ajax, om doelpunten te maken en wedstrijden te winnen. Maar mijn droom is om mijn debuut te maken in de Eredivisie. Als de trainer van Ajax 1 vindt dat ik goed genoeg ben, komt mijn tijd wel. Ik ben er klaar voor."

Goede wedstrijd
De achttienjarige Ajacied genoot van de weerstand van Heracles. "Wij zijn zelf ook gewoon beter tegen de moeilijkere tegenstanders in de Keuken Kampioen Divisie. Ik was dus uiteindelijk niet verbaasd over de uitslag."

Ook de trainer was tevreden. "Ik heb heel erg genoten van dit Jong Ajax; een combinatie-elftal van jongens van O18 tot aan spelers van het eerste", zei Heitinga. "Ik heb genoten van hoe zorgvuldig we waren in balbezit. Ze hebben het fantastisch gedaan."

Gerelateerde artikelen

HL Thumb 1280

Jong Ajax boekt overtuigende zege op Heracles Almelo

Jong Ajax heeft maandagavond overtuigend met 4-0 gewonnen van Heracles Almelo. Op sportcomplex de Toekomst speelden de Amsterdammers een goede wedstrijd met fris en aanvallend spel. Lorenzo Lucca en Donny Warmerdam scoorden allebei twee keer.

Tags

  • #JongAjax

Socials