Verslag | Ajax in eigen huis te sterk voor Sparta

Hallerkudus1
Hallerkudus1

Ajax heeft in eigen huis gewonnen van Sparta. De ploeg van Erik ten Hag was vooral in de eerste helft heer en meester en won met 4-2. Sébastien Haller scoorde twee keer. Perr Schuurs en Mohammed Kudus zorgden voor de andere treffers namens Ajax.

Tags

  • #AJASPA

Socials

Ajax startte nog enigszins moeizaam in de Johan Cruijff ArenA. Hoewel de Amsterdammers het balbezit kregen, hielden de Spartanen de ruimtes klein en kwamen ze er zelfs af en toe gevaarlijk uit.

Zo legde Mica Pinto de bal na een minuut of tien spelen met het hoofd terug op Bryan Smeets, die van dichtbij de mogelijkheid had om op het doel van Maarten Stekelenburg te schieten. Omdat Schuurs de bal blokte, ging die kans verloren. Het was wel een waarschuwing richting Ajax, dat direct wakker leek.

Haller zette Ajax enkele minuten na het speldenprikje van Sparta wel op 1-0. Dat was op dat moment de eerste Amsterdamse kans. Na een voorzet van Dusan Tadic kon de spits de bal makkelijk binnentikken.

Ingreep VAR
Ajax leek nog voor het half uur op 2-0 te komen. Na een corner van Sparta counterde Ajax via Antony binnen no-time naar de Rotterdamse goal. De Braziliaan was niet zelfzuchtig en legde af op Tadic die de tweede treffer van de avond maakte. De VAR had echter gezien dat de aanvaller van Ajax aan het begin van de aanval buitenspel stond.

Tien minuten later zette Haller Ajax alsnog op 2-0 met een rake kopbal. De assist kwam ditmaal van de Mexicaan Edson Álvarez. Vlak voor de rust maakte Ajax uit een vrije trap ook nog eens de 3-0. Schuurs maakte met een droog schot Ajax’ derde treffer. Het balbezit van Ajax bleek na 45 minuten op 77 procent te liggen. De voorsprong was dan ook dik en dik verdiend.

Tegengoals van Sparta
In de tweede helft leek Ajax vrolijk door te gaan met scoren. Na goed terugleggen van Tadic, zette Kudus de 4-0 op het scorebord. Sparta leek rijp voor de slacht. Althans, dat leek zo. Want bij een spaarzame Rotterdamse uitbraak was het de broer van Ryan Gravenberch, Danzell, die de 4-1 maakte. Zowel Jurriën Timber als Lisandro Martínez probeerden de tegengoal met een sliding te voorkomen, maar faalden in hun missie.

Na de 4-1 bleef Ajax dominant en kreeg het via Haller nog een grote kans op de 5-1. Uiteindelijk gebeurde er niet veel meer het laatste half uur, maar was het de Spartaan Gravenberch die nog de 4-2 maakte in de absolute slotfase.

Ajax – Sparta 4-2 (3-0)
14. Haller 1-0
37. Haller 2-0
45+4. Schuurs 3-0
50. Kudus 4-0
53. D. Gravenberch 4-1
90+2. D. Gravenberch 4-2

Ajax: Stekelenburg, J. Timber, Schuurs, Martínez, Blind, Álvarez (75. Labyad), R. Gravenberch, Kudus (59. Klaassen), Antony (46. Neres), Haller (75. Brobbey), Tadic (59. Idrissi)

Gerelateerde artikelen

Gravenberch1 (1)

Liveblog | Mooi onderonsje na afloop

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Sparta in de Eredivisie met 4-2 gewonnen. De goals kwamen van Sébastien Haller (2), Perr Schuurs en Mohammed Kudus. Alle ontwikkelingen rondom ons thuisduel in de Eredivisie volg je in dit liveblog.

Tags

  • #AJASPA

Socials

Martinez2

Tien van Toen | Ajax - Sparta

In competitieronde 23 wacht voor Ajax de thuiswedstrijd tegen Sparta. In het verleden draaiden wedstrijden tegen de Rotterdammers al een aantal keer uit op een monsterscore. In deze Tien van Toen zie je een paar van die grote uitslagen en nog meer bijzondere momenten.

Tags

  • #AJASPA

Socials