Ajax Kids Persco: 'Wie is de grootste mopperkont?'

De jaarlijkse, leukste persconferentie van het jaar. Geen journalisten in de zaal, maar kinderen! Acht jonge winnaars van de Ajax Kids Club kwamen naar de Johan Cruijff ArenA en stelden hun originele vragen aan Ryan Gravenberch, Sean Klaiber, Perr Schuurs en Kjell Scherpen.

Tags

  • #KidsClub

Socials

Het bleek opnieuw een schot in de roos. De vaak ongepolijste vragen van de kinderen zorgden voor een ontspannen en vrolijke energie tussen de spelers en de jonge vragenstellers. 

Lastige vragen
Zo kreeg Gravenberch een moeilijk dilemma voorgeschoteld van de jonge Siem Torenstra: 'Waar zou hij willen voetballen als het niet bij Ajax was geweest?' Terwijl de middenvelder flink aan het nadenken was, kreeg hij hulp uit het publiek. "Bij je broer."

Dat vond de achttienjarige Gravenberch een slim antwoord en dus koos hij voor Sparta, waar broer Danzell onder contract staat. "Want voetballen met je broer is superleuk", voegde de Ajax-speler eraan toe.

Ook Schuurs werd aan de tand gevoeld. Jelte van den Bergh wilde graag weten wat hij had willen worden als hij in het profvoetbal niet was doorgebroken. "Politieagent in Amsterdam", reageerde de verdediger uit Limburg. "Want hier in Amsterdam gebeurt er een stuk meer dan waar ik oorspronkelijk vandaan kom."

En Sean Klaiber vertelde dat hij nooit zijn hond meeneemt naar de training van Ajax. "Want die eet het gras op." 

Binnen no-time waren alle vragenlijsten er doorheen. De gelukkige winnaars, die waren uitgenodigd in de Johan Cruijff ArenA, konden met hun papa's en mama's ook door het schitterende stadion lopen. Even op het stoeltje zitten van Antony of naar de perstribune waar alle journalisten hun werk doen. Niks was te gek.

Het werd een dag die mede dankzij de Ajax Kids Club voor altijd in de herinneringen zal blijven van de jonge Ajacieden.

Tags

  • #KidsClub

Socials

Gerelateerde artikelen

Blind1280

Ajax Kids Club viert 20-jarig bestaan

De Ajax Kids Club bestaat twintig jaar. Een schitterende mijlpaal. De Kids Club vierde het jubileum de afgelopen week met een feestweek vol met prijzen.

Tags

  • #KidsClub

Socials

Itemdakarena

Achter de schermen | Het dak op van de Johan Cruijff ArenA

In 1996 was de Johan Cruijff ArenA, toen nog de Amsterdam ArenA geheten, het eerste stadion in Europa met een uitschuifbaar dak. Ajax-host David nam bovenin het stadion een kijkje van dichtbij hoe het mechanische dak werkt.

Tags

  • #JohanCruijffArenA

Socials