Ajax klopt ook Hertha BSC

Labyad 7
Labyad 7

Ajax blijft uitstekend presteren in de voorbereiding. In de Johan Cruijff ArenA werd Hertha BSC dinsdagavond met 1-0 verslagen door een goal van Zakaria Labyad en dat betekende alweer de 6e zege in deze oefencampagne. David Neres viel in de 72e minuut in en maakte na bijna 10 maanden blessureleed zijn rentree.

• #PreSeason

Duitse week voor Ajax
Het was voor Ajax de 2e oefenwedstrijd van de dag. Eerder vandaag werd Holstein Kiel al met 5-2 verslagen. Komend weekend staan overigens nog 2 oefenduels met Duitse tegenstanders op de rol. Zaterdag wacht in de Johan Cruijff Arena een treffen met Eintracht Frankfurt en zondag volgt op sportcomplex de Toekomst een onderonsje met 1. FC Union Berlin.

Ajax had er de laatste wedstrijden patent op om uit de startblokken te vliegen en binnen een paar minuten de score te openen. Ditmaal moesten de fans iets langer wachten, want ‘pas’ in de 12e minuut kon de openingstreffer worden genoteerd. Een vrije trap van Labyad van net buiten het strafschopgebied werd onderweg van richting veranderd en viel daardoor binnen: 1-0.

Perr Schuurs speelde ijzersterk.

De Ajacieden kregen daarmee loon naar werken. Ze waren in de beginfase sterker en hielden goed druk op de Duitse verdediging. Na 25 minuten was Labyad dichtbij zijn 2e treffer. Hij kwam goed naar de 1e paal na een voorzet vanaf links, maar zijn inzet werd knap gepareerd door goalie Alexander Schwolow.

Vervolgde ebde de overtuiging in het Ajax-spel wat weg. Hertha BSC kreeg wat meer de overhand en toonde zich ook een aantal keer dreigend. Gelukkig was daar in veel gevallen Perr Schuurs, die uitstekend speelde en veel aanvallen van de opponent onschadelijk maakte. Bij het gevaarlijkste Hertha-moment maakte hij het landgenoot Karim Rekik dusdanig moeilijk dat de bal over het doel van Maarten Stekelenburg verdween.

David Neres maakte zijn 1e speelminuten sinds 5 november 2019.

Na rust bracht Hertha BSC een compleet nieuw elftal binnen de lijnen: zo maakten onder meer voormalig Ajax-jeugdspelers Javairô Dilrosun en Daishawn Redan hun opwachting. Ten Hag voerde op zijn beurt geen wissels door.

Grote mogelijkheid Labyad
De 1e kans van de tweede helft was voor Ajax. Nadat Antony de paal had geraakt, lag de weg naar het doel open voor Labyad. De gelegenheidsspits mikte echter van dichtbij over. Vervolgens ontsnapte Ajax tot tweemaal toe aan de gelijkmaker. Na een foutje in de opbouw leek Hertha voor de gelijkmaker af te kunnen drukken, maar opnieuw was daar Schuurs om de meubelen te redden. Even later raakte Dilrosun de paal.

In het laatste halfuur veranderde er aan de stand niets meer, waardoor Ajax ook zijn 6e oefenduel van de voorbereiding winnend afsloot. Helaas moest Daley Blind nog wel vroegtijdig de wedstrijd beëindigen. Hij werd vervangen door Devyne Rensch.

Ajax – Hertha BSC 1-0 (1-0)
12. Labyad 1-0