Ajax met Jan van Halst in gesprek over tijdelijke directiefunctie

Van Halst Goed 1920
Van Halst Goed 1920

Ajax meldt, na berichten in de media, met Jan van Halst in gesprek te zijn om hem tijdelijk en op titulaire basis toe te laten treden tot de directie. Dit betreft de periode tot het moment waarop Alex Kroes benoemd kan worden als algemeen directeur en directievoorzitter.

Tags

  • #VanHalst

Socials

Op 2 augustus jl. maakte Ajax de voorgenomen benoeming van Kroes bekend en werd tevens melding gemaakt van het non-concurrentiebeding dat hij heeft bij AZ, de werkgever waar hij formeel nog tot 1 september 2023 in dienst is. Met Van Halst wordt gesproken over een tijdelijke aanvulling van de directie in afwachting van de uitkomst van de gesprekken tussen Kroes en AZ, die momenteel in gesprek zijn over een eventuele ontheffing van het non-concurrentiebeding.

Mocht Van Halst (20 april 1969) tijdelijk toetreden tot het directieteam, dan treedt hij af als commissaris van Ajax. De voormalige profvoetballer is sinds 26 mei 2023 lid van de Raad van Commissarissen.

Gerelateerde artikelen

Copyright Proshots 8437694 (1)

Ajax draagt nieuwe algemeen directeur en directievoorzitter voor

De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV heeft het voornemen Alex Kroes te benoemen als algemeen directeur en directievoorzitter. Hij is de beoogd opvolger van Edwin van der Sar, die zijn taken per 1 juni 2023 aan zijn collega-directieleden heeft overgedragen. De RvC is tevens voornemens om Kroes te benoemen als statutair directeur, met inachtneming van de geldende procedure, en wel voor een periode van drie jaar.

Tags

  • #Kroes

Socials

Janvanhalst1920

Benoeming Jan van Halst tot lid RvC

Jan van Halst is vrijdagmiddag 26 mei benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV. Dat gebeurde tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die in de Johan Cruijff ArenA heeft plaatsgevonden. De benoeming van Van Halst tot voetbalcommissaris is per direct geformaliseerd en geldt voor een periode van drieënhalf jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026.

Tags

  • #VanHalst
  • #BAVA

Socials

Van Halst 1920

Raad van Commissarissen draagt Van Halst voor

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax draagt Jan van Halst voor als nieuw lid van de RvC. Het betreft een voordracht tot benoeming voor de duur van drieënhalf jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026. De voordracht heeft de steun van de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder.

Tags

  • #RvC

Socials