Benoeming Jan van Halst tot lid RvC

Janvanhalst1920
Janvanhalst1920

Jan van Halst is vrijdagmiddag 26 mei benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV. Dat gebeurde tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die in de Johan Cruijff ArenA heeft plaatsgevonden. De benoeming van Van Halst tot voetbalcommissaris is per direct geformaliseerd en geldt voor een periode van drieënhalf jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026.

Tags

  • #VanHalst
  • #BAVA

Socials

Van Halst (20 april 1969) kwam als profvoetballer onder meer uit voor Ajax, FC Twente, Vitesse en FC Utrecht. In Amsterdamse dienst won hij in het seizoen 2001/2002 de landstitel en de KNVB beker. Na zijn voetballoopbaan bekleedde Van Halst, verdeeld over twee periodes, management- en directiefuncties bij FC Twente en was hij commercieel directeur bij sportmarketingbureau SportFive. De voormalige middenvelder is als mede-eigenaar actief bij trainings- en coachingsbedrijf Be Robin en is tevens voetbalanalist bij Ziggo Sport.

Tijdens deze BAVA is commissaris Peter Mensing afgetreden. In april 2016 trad Mensing toe tot de RvC van Ajax. In november 2019 werd hij herbenoemd voor een nieuwe termijn. Mensing gaf afgelopen jaar te kennen plaats te zullen maken zodra de voetbalcommissaris benoemd zou worden en met de komst van Jan van Halst is dat vanmiddag gebeurd. Naast de vandaag benoemde Van Halst, bestaat de RvC van AFC Ajax NV uit Pier Eringa (voorzitter), Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick.

Voorts werd tijdens de BAVA het beloningsbeleid en de beloning voor de RvC vastgesteld. Aan de leden wordt een vaste beloning van € 25.000 bruto per jaar toegekend, met bovendien voor de voorzitter een extra bedrag aan vaste beloning van € 10.000 bruto per jaar en voor de voetbalcommissaris een extra bedrag aan vaste beloning van € 20.000 bruto per jaar.

Tags

  • #VanHalst
  • #BAVA

Socials

Gerelateerde artikelen

Van Halst 1920

Raad van Commissarissen draagt Van Halst voor

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax draagt Jan van Halst voor als nieuw lid van de RvC. Het betreft een voordracht tot benoeming voor de duur van drieënhalf jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026. De voordracht heeft de steun van de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder.

Tags

  • #RvC

Socials

Eringa Header 1280

Pier Eringa nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen

In de Johan Cruijff ArenA vond dinsdag de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) plaats. Tijdens deze BAVA is de benoeming van Pier Eringa als commissaris geformaliseerd. De benoeming van Eringa geldt voor een periode van drie jaar en acht maanden, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026.

Tags

  • #Eringa

Socials