Raad van Commissarissen draagt Van Halst voor

Van Halst 1920
Van Halst 1920

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax draagt Jan van Halst voor als nieuw lid van de RvC. Het betreft een voordracht tot benoeming voor de duur van drieënhalf jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026. De voordracht heeft de steun van de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder.

Tags

  • #RvC

Socials

Van Halst (20 april 1969) kwam als profvoetballer onder meer uit voor Ajax, FC Twente, Vitesse en FC Utrecht. In Amsterdamse dienst won hij in het seizoen 2001/2002 de landstitel en de KNVB beker. Na zijn voetballoopbaan bekleedde Van Halst, verdeeld over twee periodes, management- en directiefuncties bij FC Twente en was hij commercieel directeur bij sportmarketingbureau SportFive. De voormalige middenvelder is als mede-eigenaar actief bij trainings- en coachingsbedrijf Be Robin en voetbalanalist bij Ziggo Sport.

Over de voordracht van Van Halst wordt besloten op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die wordt gehouden op vrijdag 26 mei 2023 om 15:30 uur Johan Cruijff ArenA. Tijdens deze BAVA treedt commissaris Peter Mensing af. In april 2016 trad Mensing toe tot de RvC van Ajax. In november 2019 werd hij herbenoemd voor een nieuwe termijn. Mensing gaf afgelopen jaar te kennen plaats te zullen maken zodra de zogeheten ‘voetbalcommissaris’ benoemd wordt.

Gerelateerde artikelen

Eringa Header 1280

Pier Eringa nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen

In de Johan Cruijff ArenA vond dinsdag de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) plaats. Tijdens deze BAVA is de benoeming van Pier Eringa als commissaris geformaliseerd. De benoeming van Eringa geldt voor een periode van drie jaar en acht maanden, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026.

Tags

  • #Eringa

Socials

Meijaard 1280

Meijaard formeel afgetreden: 'Mooie tijd gehad bij Ajax'

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) in de Johan Cruijff ArenA is Leen Meijaard formeel afgetreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV. Meijaard was lid van de RvC sinds 14 april 2016 en vanaf 16 november 2018 tevens voorzitter. Hij deelde bij de AVA van 11 november 2022 mee niet in aanmerking te willen komen voor een derde termijn.

Tags

  • #Meijaard

Socials

Hamstra 1280

Gerry Hamstra verlaat Ajax

Gerry Hamstra verlaat Ajax per maandag 3 april 2023. De technisch manager is sinds 1 april 2021 werkzaam bij de club, zijn overeenkomst met Ajax liep door tot en met 30 juni 2024.

Tags

  • #Hamstra

Socials