Ajax O16 wint nationale beker na enerverende finale

Bekerwinstheader2
Bekerwinstheader2

Ajax O16 heeft woensdagavond beslag gelegd op de nationale beker. De Ajacieden wonnen op sportcomplex de Toekomst nipt van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht: 3-2. Pharell Nash, Miguel João da Silva en Marley Alvarez Perez maakten de Amsterdamse treffers.

Tags

  • #AjaxO16

Socials

Ajax O16 kende een goede start in eigen huis. Na een kwartier spelen keken de Ajacieden al tegen een voorsprong aan dankzij een doelpunt van Nash. De spits kwam na een sublieme steekpass van Hasan Ayyildiz oog in oog met de vijandelijke doelman en rondde koelbloedig af: 1-0.

Na ruim een half uur spelen verdubbelde Ajax O16 de voorsprong. João da Silva kopte een knappe voorzet van Jivayno Zinhagel bij de tweede paal tegen de touwen: 2-0. 

Diezelfde João da Silva kreeg het publiek enkele minuten later opnieuw op de banken. Deze keer niet vanwege een treffer, maar door een prachtige panna uit te delen. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Levi Acheampong. De middenvelder zag zijn inzet gekeerd worden, waardoor de marge op twee treffers bleef.

In de blessuretijd van de eerste helft deed FC Utrecht nog iets terug, waardoor de Ajacieden met een 2-1-voorsprong de kleedkamer opzochten. Een kwartier na rust sloeg de uitploeg opnieuw toe. Een afstandsschot vloog via de binnenkant van de paal achter keeper Mark Engel: 2-2.

Goudhaantje Alvarez Perez
Ondanks dat de bezoekers steeds beter in de wedstrijd kwamen, slaagde Ajax O16 er tegen het einde van de wedstrijd opnieuw in om op voorsprong te komen. Een prachtige aanval over meerdere schijven zorgde voor de 3-2. Alvarez Perez stond aan het eindstation en werd daarmee matchwinner. In de absolute slotfase eiste Engel ook nog een hoofdrol op met een aantal uitstekende reddingen. 

Na afloop van de wedstrijd vierden de Ajacieden van de O16 uitbundig feest. Bekijk onderstaand alle Amsterdamse treffers:

Gerelateerde artikelen

Hlbekerfinaleo16header

Highlights Ajax O16 - FC Utrecht O16 | Spannende eindstrijd

Ajax O16 heeft woensdagavond ten koste van FC Utrecht O16 de nationale beker gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst waren de Ajacieden van trainer Frank Korpershoek met 3-2 te sterk voor de Domstedelingen. Marley Alvarez Perez groeide uit tot matchwinner door in de slotfase de winnende treffer voor zijn rekening te nemen.

Tags

  • #AjaxO16

Socials

STILL FRANK

Bekerwinst voor O16: 'Fijn om een gevecht te winnen'

De Ajacieden van de O16 waren na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen FC Utrecht in extase. De spannende eindstrijd op sportcomplex de Toekomst eindigde in 3-2 dankzij een late treffer van Marley Alvarez Perez. Het feestgedruis verplaatste zich woensdagavond van het veld naar de kleedkamer. "We gaan deze overwinning écht goed vieren."

Tags

  • #AjaxO16

Socials

Header O14

Ajax O14 verliest strijd om landelijk kampioenschap

Ajax O14 heeft zich dinsdagavond niet gekroond tot landelijke kampioen. De Ajacieden verloren de beslissingswedstrijd tegen PSV met 3-2. "We waren niet goed genoeg", stelde trainer Luc Stolker na afloop.

Tags

  • #AjaxO14

Socials