Ajax O18 hard onderuit in Youth League-duel met Borussia Dortmund

Balen
Balen

Ajax O18 beleefde op sportcomplex De Toekomst een uiterst vervelende middag tegen Borussia Dortmund. De goals van de Duitsers vielen snel en gemakkelijk: het werd 1-5.

Tags

  • #UYL
  • #AJABVB

Socials

00:00/00:00
  • Auto

Ajax had het al in de openingsfase moeilijk tegen de Duitsers. Dortmund zette goed druk en zorgde ervoor dat de ploeg van Dave Vos niet aan voetballen toekwam. En dat was jammer, want met spelers als Gabriël Misehouy, Silvano Vos én Christian Rasmussen was er aan technisch vermogen en creativiteit geen gebrek.

Snel antwoord
Het slimme spel van de bezoekers resulteerde na een kwartier spelen in de openingstreffer. De Zwitserse spits Bradley Fink wist een voorzet knap achter doelman Tom de Graaff te koppen.

Het antwoord van Ajax O18 liet echter niet lang op zich wachten. Een paar minuten na de 1-0 viel al de gelijkmaker. Gabriël Misehouy gaf perfect mee op Prince Aning. De linksback snelde de zestienmeter binnen en gaf voor op Jaydon Banel, die van dichtbij binnentikte.

Waar het er op leek dat Ajax zich helemaal in de wedstrijd had geknokt, bleek het tegendeel waar. Dortmund werd veel te vaak gevaarlijk en was zeker in de omschakeling erg dreigend. Na een gemiste kans van oud-Ajacied Julian Rijkhoff, kopte Albin Thaqi raak. Uit een counter werd het wederom door Fink nog voor rust 1-3.

Duitsers lopen uit
In de tweede helft zette Ajax alles op alles om opnieuw terug te komen in het duel. Dat lukte niet: waar de vele aanvallen van de Amsterdammers voortdurend stokten rondom het vijandelijke strafschopgebied, was Dortmund uiterst effectief.

00:00/00:00
  • Auto

Uit de counter viel de vierde Duitse goal, waarna het pleit wel was beslecht. De doelpuntenmaker was Dennis Lütke-Frie, die enkele minuten later ook de 1-5 tegen de touwen schoot. Het was een bittere middag voor Ajax O18, dat over twee weken in Dortmund op zoek mag naar eerherstel.

Ajax O18 - Borussia Dortmund O18 1-5 (1-3)
18. Fink 0-1
24. Banel 1-1
33. Thaqi 1-2
40. Fink 1-3
67. Lütke-Frie 1-4
69. Lütke-Frie 1-5

Ajax O18: De Graaff, Gooijer, Aertssen, Milovanović (60. Jermoumi), Aning, Agougil (71. Kjaer), Hlynsson, Vos (83. Brandes), Banel (60. Sarfo), Rasmussen, Misehouy (83. Dall)

Tags

  • #UYL
  • #AJABVB

Socials

Gerelateerde artikelen

2021 09 15 Sporting CP Ajax 0123

Samenvatting AZ O18 - Ajax O18

Net voor de UEFA Youth League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund trof Ajax O18 AZ O18. Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl