Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

  • M. Reus (e.d.) 11"
  • D. Blind  25"
  • Antony  57"
  • S. Haller  72"
Ajax 1
4
0
Borussia Dortmund

Ajax - Borussia Dortmund is 4-0 geworden. Blijf dit liveblog in de gaten houden voor prachtige updates uit de Johan Cruijff ArenA.

Liveblog

23:59

Highlights exclusief in de app 🤳

Alvareztelefoon880

Edson Álvarez geeft het goede voorbeeld. De highlights zijn nu exclusief te vinden in de Ajax App.

Heb je 'm nog niet? Download de app dan hier.

Daarmee sluiten we het liveblog voor dit moment af. Komende zondag zijn we weer terug met een nieuw liveblog rond Ajax - PSV.


23:55

Blind: 'Een heel groot compliment aan de fans'

Matchwinner Daley Blind genoot opnieuw van een kolkende Johan Cruijff ArenA tegen Borussia Dortmund: 4-0. "Het was fanatastisch. De fans stonden weer volledig achter ons. Dat gaf een boost."

"Negen punten uit drie wedstrijden, dat is een hele goede start", vervolgt de verdediger. "Borussia is een team dat heel complex speelt. Het is niet makkelijk om ze altijd onder druk te houden. Ik denk dat we toch met onze eigen identiteit ze aardig onder druk konden zetten. Daar konden ze niet onderuit spelen."


23:45

Ten Hag: 'De spelers mogen even genieten'

Erik ten Hag glunderde na de 4-0-overwinning op Borussia Dortmund. "We waren dominant en hebben geweldig gevoetbald."

"In balbezit moesten we goed zijn, dat is gelukt", vervolgt de trainer. "We wilden ze heel hoog onder druk zetten. Dat is in verschillende situaties ook goed gelukt. Van daaruit hebben we kansen gecreëerd. 

De coach blijft ook na de 4-0-winst op de Duitsers bij zijn credo: je mag 24 uur lang feestvieren. "De spelers mogen even genieten, dat kan ook op dinsdagavond. Maar zondag wacht tegen PSV weer een heerlijk affiche."


23:37

'What. A. Performance'

Geen woord aan gelogen 👇


23:31

Pasveer: 'We weten waartoe we in staat zijn'

Pasveer880 1

Remko Pasveer deelde in de fantastische teamprestatie van Ajax. De doelman hield zijn doel schoon tegen Borussia Dortmund. Hij onderscheidde zich met een paar mooie reddingen op schoten van Erling Haaland.

"Net voor rust en net na rust maak ik twee belangrijke reddingen. Daardoor kregen zij niet het gevoel dat ze konden terugkeren in de wedstrijd", zei hij voor de camera van Ziggo.

De doelman genoot van zijn teammaten, die de Duitsers kapot speelden. Het was voor Borussia Dortmund de grootste nederlaag in de clubhistorie in de UEFA Champions League.

"Het was geweldig vanavond. Achteraf kan je zeggen dat het een verrassende uitslag is. Maar we weten waartoe we in staat zijn. De jongens kunnen fantastisch positiespel spelen. Het was voor de supporters genieten vanavond."


23:22


23:11

Bedankt voor een heerlijke avond, mannen!


23:06

De stand na drie wedstrijden

Standcleind

Ajax is nog foutloos dit Champions League-seizoen: negen punten uit drie wedstrijden 🔥.


23:02

TEAM ❤️

Ajax Team 880

22:58

Just a fact! 😍

Het is Ajax voor de tweede keer in de historie gelukt om de eerste drie wedstrijden van de UEFA Champions League-campagne te winnen. 

Het lukte onze club eerder in seizoen 1995/1996.


22:51

Afgelopen! ✔️

Het is afgelopen in de Johan Cruijff ArenA. Wat een geniale teamprestatie van Ajax. Het is 4-0 geworden in de UEFA Champions League tegen Borussia Dortmund.


22:47

Blessuretijd

De officiële speeltijd zit erop. Er komen nog minimaal drie minuten bij op deze heerlijke Europese avond.


22:46

No more words needed...


22:43

Nog een paar minuten ⏱️

Ajax - Borussia Dortmund loopt naar de negentigste minuut. We zijn weer getuigen van een heerlijke UEFA Champions League-avond in de Johan Cruijff ArenA. 

Inmiddels is ook Mohamed Daramy in het veld gekomen voor Sébastien Haller.


22:40

Derde wissel

Met nog zeven minuten te spelen gaat ook Noussair Mazraoui naar de kant. Devyne Rensch is zijn vervanger.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

THUMBCHINA

Ook voetbalfans in China kijken uit naar CL-duel Ajax - Dortmund

In de Zuid-Chinese stad Guangzhou, de thuishaven van Ajax in China, vond zaterdag het eerste gezamenlijke Fan Event plaats voor Chinese fans van Ajax en Borussia Dortmund. Beide clubs, al jaren gevestigd en actief in China, zagen meer dan zeventig lokale Chinese fans op het evenement afkomen.

Tags

  • #UCL
  • #AJABVB

Socials