Ajax O18 hervat UEFA Youth League met mooie zege

Juichen Ajax O18 Besiktas 1420
Juichen Ajax O18 Besiktas 1420

Ajax O18 heeft het tweede duel in de UEFA Youth League met 3-1 gewonnen van Besiktas. De talenten van trainer Dave Vos hadden, op enkele Turkse oprispingen na, geen kind aan Besiktas.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Ajax en Besiktas lieten hun (zeer uitéénliggende) intenties voor deze wedstrijd direct vanaf de aftrap zien. Ajax zette de toon met aanvallend spel en de Turkse formatie groef zich in. De thuisploeg had veelvuldig en langdurig balbezit en creëerde snel kansen.

Zo kreeg Gabriël Misehouy al in de vijfde minuut een grote kans op de openingstreffer. Ook in de dertiende minuut leek de verdediging van Besiktas geslecht na een snelle combinatie op rechts via Misehouy en Raphaël Sarfo.

Laatstgenoemde bracht de bal bij Hlynsson die zijn schot gekraakt zag. De mooiste actie van de beginfase volgde een minuut later. Vanaf randje zestienmeter schoot Silvano Vos kiezelhard tegen de paal.

De eerste keer dat Besiktas écht over de middenlijn kwam, er waren bijna twintig minuten gespeeld, was het ook bijna 0-1. Het schot ging echter net naast. Zo bleef het oppassen, hoewel de ploeg van Dave Vos vele malen sterker was dan de gasten.

De verdiende voorsprong liet op zich wachten, maar kwam er in de 35e minuut wel. Amourricho van Axel Dongen hield netjes het overzicht en Kristian Hlynsson mikte uitstekend raak. Dat de ruststand met 1-0 werd bereikt was jammer, want kansen op meer waren er zeker.

Mooie aanval
In de tweede helft begon Ajax eveneens sterk. Na tien minuten leverde dat de terechte scoreverdubbeling op. Een mooie aanval via Vos en Misehouy kwam bij Van Axel Dongen. De aanvoerder nam prachtig aan en schoof de bal onder de keeper door het doel in: 2-0.

Dat de Turken hun snelheid nog niet verloren hadden, bleek in de 65e minuut. Balverlies van Misehouy leidde een razendsnelle counter in, maar doelman Tom de Graaff maakte de Turkse kans onschadelijk door goed zijn doel uit te komen.

Korte tijd later moest De Graaff weer zijn waarde bewijzen toen Besiktas een (ietwat makkelijk gegeven) strafschop kreeg. De doelman, die onlangs zijn contract tekende, keerde de slap ingeschoten penalty prima. Direct daarna tilde Misehouy de stand wel naar 3-0. Maar die marge bleef slechts drie minuten op het bord. Yagci maakte de eretreffer voor het voorzichtig opererende Besiktas.

Na het gelijkspel bij Sporting en deze thuiszege heeft Ajax nu vier punten.

Ajax O18 – Besiktas 3-1 (1-0)
35. Hlynsson 1-0
55. Van Axel Dongen 2-0
78. Misehouy 3-0
81. Yagci 3-1

Ajax O18: De Graaff; Gooijer, Aertssen, Milovanovic, Aning (79. Jeppe Jensen); Vos (85. Brandes), Misehouy, Hlynsson; Sarfo (62. Jermoumi), Banel (77. Bobson), Van Axel Dongen (62. Dall)

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Gerelateerde artikelen

Gravenberchfocus (1)

Liveblog | Gravenberch: 'We zijn goed op weg'

Welkom in het liveblog rondom Ajax - Besiktas, een wedstrijd die we met 2-0 hebben gewonnen. Lees hier alles terug over ons eerste thuisduel in de UEFA Champions League van dit seizoen. 

Tags

  • #UCL
  • #AJABES

Socials

Reactiedavevos

Dave Vos na gelijkspel: 'Dubbel gevoel overheerst'

De reacties van Dave Vos en Amourricho van Axel Dongen na het 1-1-gelijkspel in de Youth League tegen Sporting Portugal. 'In de tweede helft hadden we een goal tegen kunnen krijgen, maar hadden wij ook de kansen.'

Tags

  • #UYL
  • #O18

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl