Ajax 1
2
0
Besiktas

Welkom in het liveblog rondom Ajax - Besiktas, een wedstrijd die we met 2-0 hebben gewonnen. Lees hier alles terug over ons eerste thuisduel in de UEFA Champions League van dit seizoen.

Liveblog

23:59

Samenvatting in de Ajax-app 📳

We sluiten het liveblog af met de highlights van Ajax - Besiktas. De hoogtepunten van het duel in de UEFA Champions League zijn exclusief te vinden in onze app.

Heb je 'm nog niet? Download 'm dan hier.

22:52

Stand in de poule 📊

Borussia Dortmund heeft met 1-0 gewonnen thuis tegen Sporting CP. Dit is nu de stand in poule C.

1. Ajax 2-6 (7-1)
2. Borussia Dortmund 2-6 (3-1)
3. Besiktas 2-0 (1-4)
4. Sporting CP 2-0 (1-6)

22:17

Timber: 'Vanaf de warming-up was het genieten'

Jurriën Timber speelde voor de eerste keer in zijn carrière in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA tijdens een UEFA Champions League-wedstrijd. "Dit was fantastisch en wil ik vaker meemaken."

21:50

Ten Hag: 'We hebben dit als Ajax zo gemist'

Trainer Erik ten Hag genoot van de wisselwerking tussen de spelers en de supporters in de Johan Cruijff ArenA.

"Het was geweldig. We hebben dit als Ajax zo gemist. De fans hebben de hele tijd thuis moeten kijken. Nu kunnen we eindelijk weer samen zijn. De wisselwerking was fantastisch."

21:24

Mooie cijfers! 📋

Championsleague1995

Ajax heeft voor de vierde keer in de clubhistorie de eerst twee wedstrijden in de groepsfase van de UEFA Champions League gewonnen. Dat deed de club eerder in de seizoenen 1994/1995, 1995/1996 en 2019/2020.

In 1995 en 1996 haalde Ajax de finale van het grootste Europese clubtoernooi.

21:04

Gravenberch: 'We zijn goed op weg'

Gravenberchfocus

Ryan Gravenberch speelde een sterke wedstrijd thuis tegen Besiktas: 2-0. De negentienjarige middenvelder was overal te vinden op het veld.

"Ik heb voor mijn gevoel best wel veel gelopen, vandaag", lachte hij voor de camera van Ziggo Sport. Hij zag hoe zijn ploeg zelf goed speelde en achterin de deur dichthield. "Besiktas heeft niet zoveel kansen gecreëerd, behalve een bal op de paal."

Met zes punten uit twee wedstrijden is de ploeg van Erik ten Hag goed begonnen aan het UEFA Champions League-avontuur. Toch droomt de middenvelder nog niet over overwintering in het Europese clubtoernooi.

"We hebben nog vier wedstrijden te gaan, maar we zijn goed op weg. Borussia Dortmund wacht nu op ons."

Opnieuw winst in de UCL ✅✅

Afgelopen. Ajax wint in de Johan Cruijff ArenA met 2-0 van Besiktas en kent zodoende een perfecte start in de UEFA Champions League, met zes punten uit twee duels.

Onze fans zal vooral de eerste helft bijblijven: die was spectaculair en van een hoog niveau. Na rust consolideerde Ajax en werd de 2-0-voorsprong solide over de streep getrokken.

20:33

2️⃣ minuten blessuretijd

Twee minuten scheiden Ajax van de tweede zege in deze UEFA Champions League-campagne. Dat is namelijk de tijd die bijgetrokken gaat worden.

Ajax leidt nog steeds met 2-0.

20:27

Neres haalt uit, Turkse keeper redt met kunst- en vliegwerk

David Neres is dicht bij de derde Ajax-treffer. De Braziliaan speelt zich vrij en lost een hard afstandsschot van net buiten het zestienmetergebied. Met kunst en vliegwerk weet de Turkse doelman de poging te keren, wél ten koste van een corner. Die levert uiteindelijk niets op.

20:24

📸📸

De wedstrijd geeft er gelegenheid voor: daarom wat actiebeelden uit de tweede helft

20:19

Slotkwartier ingegaan

Nog een kwartier te gaan. Er is zojuist voor het eerst deze avond voor een veldspeler geel getrokken, voor Besiktas-speler Bozdoğan.

De amusementswaarde is na een spectaculaire eerste helft redelijk gedaald. Gaat het slotkwartier nog iets verheffends opleveren?

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.