Ajax O18 is klaar voor ultieme kampioenswedstrijd

Voor Ajax O18 staat er zaterdag heel wat op het spel: het landskampioenschap. De tegenstander is PSV. Trainer Frank Peereboom is in ieder geval blij met de sfeer binnen zijn groep. "Iedereen heeft een bijdrage. Ook jongens die niet bij de selectie zitten trainen hard, omdat ze weten dat ze iets met elkaar kunnen bereiken."

Tags

  • #AjaxO18

Socials

"Het is voor de jongens misschien een hele nieuwe ervaring", vervolgt Peereboom. "Daar moeten wij ze zo goed mogelijk op voorbereiden en dat is wat we gaan doen. Verder is het aan hen om te laten zien wat ze kunnen."

Terug van blessure
Een van de spelers van Ajax O18 is middenvelder Nick Verschuren. Hij stond dit seizoen lang aan de kant vanwege een slepende blessure. "Het is een moeilijke tijd geweest. Ik ben fysiek en mentaal veel over mezelf te weten gekomen. Ik ben er goed uit gekomen. Dat is het belangrijkste."

Tegenstander PSV is natuurlijk geen onbekende voor Ajax O18. "Het is een degelijke ploeg die vanuit de omschakeling gevaarlijk kan zijn", legt Peereboom uit. Ze hebben lengte voorin. Ik vind het een lastig te bespelen ploeg. We moeten zelf zorgen dat we als team goed zijn."

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Gerelateerde artikelen

Header O13 1280

Blik op de Toekomst | O18 & O13-1 kampioen

Een zaterdag met drie kampioenswedstrijden. De O16 begon als eerste, maar ging ruim ten onder tegen Vitesse. De O18 en O13-1 zegevierden wel en kroonden zich tot (voorjaars-)kampioen. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

VIERECK

Matchwinner Viereck: 'Ik had het in mijn hoofd'

Neal Viereck zorgde met zijn rake kopbal in de absolute slotfase ervoor dat Ajax O18 met 3-2 won van FC Utrecht O18. Dankzij de goal van de verdediger veroverden de Amsterdammers het voorjaarskampioenschap. "Het voelde heel speciaal."

Tags

  • #AjaxO18
  • #Viereck

Socials

Richardwitschgetrofee1920

El Azhari wint Richard Witschge Bokaal: 'Hij is echt super zwaar'

Voorafgaand aan elk thuisduel van Ajax mag één jeugdspeler proberen de bal zo lang mogelijk hoog te houden. De prijzen van het seizoen 2022/2023 werden afgelopen zondag in de Johan Cruijff ArenA verdeeld. Ilias El Azhari, speler van Ajax O11, nam de grootste beker mee naar huis door de bal 3.464 keer hoog te houden. "Op dat moment denk je niet veel na."

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials