Ajax onderscheiden voor gezonde sportomgeving op de Toekomst

JOGG1
JOGG1

Ajax heeft vier JOGG-Teamfit topprestatiebadges ontvangen vanwege het realiseren van een gezonde omgeving op sportcomplex de Toekomst. Het gaat om twee badges voor gezonde voeding, een voor een rookvrij sportterrein en een voor een verantwoord alcoholbeleid.

Tags

  • #DeToekomst

Socials

Ajax kreeg de beloning maandag op de Schalenavond uitgereikt door JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst), dat de club als betaald voetbalorganisatie een voorloper noemt op het gebied van een gezonde sportomgeving voor jongeren. Teamfit is de werkwijze van JOGG waarbij onder andere sportlocaties door heel Nederland gezonder worden gemaakt met begeleiding van een JOGG-Teamfit coach.

JOGG-Teamfit coach Eva Hovenkamp reikte de topprestatiebadges uit en benoemde de criteria waar door Ajax aan is voldaan. "Het complex is hier bijvoorbeeld geheel rookvrij. Daarnaast hebben we gekeken naar het onderdeel alcohol. Er zijn hier schenktijden en als alleen de jeugd speelt wordt er helemaal geen alcohol geschonken. Ook op het gebied van voeding zijn er twee badges gehaald. Als je kijkt welke stappen er in de kantine zijn gezet omtrent aanbod, maar ook qua kennisoverdracht richting gezonde voeding hebben ze echt goede dingen neergezet."

Voorbeeldfunctie
Food en Beverage Development Manager van Ajax, Dennis Blokker, nam de badges in ontvangst en sprak van een mooie start. "Als Ajax hebben we een voorbeeldfunctie en proberen we ons steentje bij te dragen. Als club gaan we hier verder mee."

Gerelateerde artikelen

Ajax O14 Kampioen 1920

Gejuich op de Toekomst: Ajax O14 viert landskampioenschap

Ajax O14 is landskampioen na een overwinning op de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Makkelijk ging het niet: het elftal van Stan Bijl was op sportcomplex de Toekomst woensdagavond uiteindelijk met 2-1 te sterk voor de voorjaarskampioen uit de Domstad. Na een 0-1-ruststand keerde het duel in de tweede helft na een rode kaart voor de goalie van de Utrechters.

Tags

  • #AjaxO14

Socials

Heitinga Hato Nouri 1920

Abdelhak Nouri Trofee voor Jorrel Hato

Jorrel Hato is uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax van het seizoen 2022/2023. De zeventienjarige verdediger volgt Charlie Setford op. Hato nam de Abdelhak Nouri Trofee maandag in ontvangst op sportcomplex de Toekomst bij de schalenavond.

Tags

  • #Hato
  • #ForTheFuture

Socials

DNT Header 2 1420

Start herontwikkeling de Nieuwe Toekomst stap dichterbij

Voor de Nieuwe Toekomst is er door Ajax in 2019 een masterplan opgesteld dat is gericht op de herontwikkeling van het huidige terrein en de toekomstige uitbreiding op P2. De focus van het project ligt momenteel op de ontwikkeling van het huidige terrein. Hier ligt de nadruk op het herindelen, structureren en verduurzamen van het sportcomplex.

Tags

  • #DeNieuweToekomst

Socials