Ajax Podcast | 'Het goede is dat Ajax moet winnen, dat zal helpen'

Header Podcast Nieuw
Header Podcast Nieuw

Een kraker van jewelste. Zo mag Ajax – Atalanta worden beschouwd. In aanloop naar woensdagavond stellen we het allesbeslissende duel in de UEFA Champions League centraal in deze aflevering van de Ajax Podcast. We blikken vooruit met onder meer John van ’t Schip, een Ajax-coryfee met een verleden in Italië. Aan het woord komen ook Fabrizio Romano, de Italiaanse primeurjager van het moment, en Sky Sports-commentator en Eredivisie-expert Jonathan Beck.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #UCL

Socials

De Ajax Podcast is in het Engels en valt ook via JUKE te beluisteren. Voor onze fans die graag de hoogtepunten in het Nederlands samengevat zien, hebben we onderstaand artikel geschreven.

Romano is een Italiaanse journalist, die de afgelopen jaren naam maakte met de primeurs van diverse voetbaltransfers. Ook Ajacieden komen in zijn netwerk voor, vertelt hij.

"De eerste keer dat ik Antony in actie zag, was toen hij nog bij São Paulo speelde. Ik ken zijn zaakwaarnemer, hij is een vriend van me. Ik stuurde hem meteen een berichtje: 'deze jongen is fantastisch. Hij wordt zeker een topspeler’, zei ik. Ajax heeft er heel goed aan gedaan om hem naar Amsterdam te halen.”

Atalanta moeilijk te peilen
Romano rekent op een zware dobber voor Ajax. Iets dat ook voor Beck geldt. De Brit vindt het vooral lastig Atalanta te peilen. "Grillig en inconsistent”, noemt hij de Italianen.

"Ze zijn in staat prachtige counteraanvallen uit te voeren, dat zagen we ook tijdens Atalanta – Ajax in de tweede speelronde. En ze waren het eerste team in zes jaar tijd dat op Anfield won, zonder dat Liverpool maar een schot op doel had. Aan de andere kant speelden ze thuis gelijk tegen FC Midtjylland en zijn ze na een sterke start in de Serie A ook wat teruggevallen. Je weet op voorhand niet goed wat je kunt verwachten.”

Van ’t Schip kent de Italiaanse en Nederlandse voetbalbenadering als geen ander. De huidige bondscoach van Griekenland speelde in zijn actieve loopbaan een kleine 350 wedstrijden voor Ajax 1 en was vier jaar actief voor het Italiaanse Genoa. "Het goede is dat Ajax moet winnen. Dat zal ze helpen, denk ik. Als Ajax aan zijn eigen spel toekomt, hebben ze meer kwaliteit. Maar Atalanta is zeker een gevaarlijke outsider.”

 

Abonneren
Deze aflevering is via JUKE en de Ajax-kanalen te beluisteren en vanaf maandagmiddag ook te vinden via alle andere podcast-apps. Vergeet je niet te abonneren via jouw favoriete platform zodat je nooit meer een aflevering hoeft te missen.

Via JUKE kun je ook de eerdere afleveringen van de Ajax Podcast terugluisteren.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #UCL

Socials

Gerelateerde artikelen

Blind Sar

Ajax Podcast over Wereldbeker-jubileum: 'Dat was ongekend'

Vraag een Ajacied naar zijn favoriete Ajax-moment met Danny Blind en ongetwijfeld staat 28 november 1995 hoog op het lijstje. Deze zaterdag is het precies 25 jaar geleden dat de verdediger Ajax vanaf de stip naar de tweede Wereldbeker-zege uit de clubgeschiedenis schoot. In deze aflevering van de Ajax Podcast staan we stil bij dit jubileum met twee hoofdrolspelers van toen: Danny Blind en Edwin van der Sar.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Zlatan 2

Ajax Podcast | Zlatans Ajax-jaren (2/2)

Het is het begin van de 21e eeuw. Na een lastig eerste seizoen begint de ster van een jonge ster uit Zweden langzamerhand te rijzen. Zlatan Ibrahimovic is zijn naam.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Zlatan1280

Ajax Podcast | Zlatans Ajax-jaren (1/2)

Het is 2001. Rafael van der Vaart breekt door bij Ajax. Co Adriaanse is de coach van de club, Leo Beenhakker gaat over het technische beleid. In de zomer van dat jaar haalt Ajax een aantal nieuwe, relatief onbekende spelers; Maxwell tekent, Mido en Hatem Trabelsi worden gecontracteerd. En er komt een jonge ster uit Zweden: Zlatan Ibrahimovic is zijn naam.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl