Ajax Podcast | Kerstspecial met Kameroense boezemvrienden

Podcast 1
Podcast 1

Andre Onana noemde hem ooit zijn tweede vader: Eyong Enoh. Als iemand de doelman van advies kan voorzien, is het landgenoot Enoh wel. De huidige co-host van de Ajax Podcast kwam in 2008 als eerste Kameroener ooit bij Ajax terecht. Enoh is trots dat Onana in zijn voetsporen is getreden.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #Onana

Socials

De Ajax Podcast is in het Engels en valt ook via JUKE te beluisteren. Voor onze fans die graag de hoogtepunten in het Nederlands samengevat zien, hebben we onderstaand artikel geschreven.

Voor ons alle reden om de vrienden bijeen te brengen in een speciale kerstaflevering van de Ajax Podcast. Daarin praten we uitgebreid over hun relatie met Ajax, hun thuisland en de onderlinge band die ze hebben. Verder hebben we een fraaie verrassing in petto, ook voor onze presentator David the Host. Zonder al teveel te willen weggeven: dat liet de betrokkenen zeker niet onberoerd.

 "Ik ken hem beter dan hij mij", vertelt Onana over het ontzag dat hij heeft voor Enoh. "Voor Kameroeners is hij een legende; hij speelde voor het nationale elftal en ik was een grote fan. Bij de selectie nam hij me onder zijn hoede en zei hij wat ik wel en niet moest doen. Hij gaf me veel advies. Het was een moeilijke tijd voor het nationale team, en zonder hem erbij was het voor mij heel moeilijk geweest.”

Enoh is daar trots op, legt hij uit. "Dat was altijd het soort persoon dat ik wilde zijn; iemand die een brug was tussen de jonge nieuwe spelers en de jongens die er al langer zaten. Daarom wilde ik hem zich thuis laten voelen."

Ajax
Onana en Enoh zijn beide vol trots en vooral dankbaar dat ze een deel uitmaken van Ajax. "Mijn relatie met de club is fantastisch", zegt de doelman erover. "Ajax gaf me de kans op een hoger niveau, dat zal ik nooit vergeten. Deel uitmaken van deze club en de geschiedenis die we hebben gemaakt; daar ben ik heel dankbaar voor. En ik hoop dat we nog veel mooie dingen gaan winnen."

Inmiddels is Onana ook thuis in Nederland, dat hij net als Enoh goed heeft leren kennen. "Nederland is een heel fijn land, hoewel het weer een beetje minder is. Maar ik voel me thuis en inmiddels ken ik alles."

Onana, David en Enoh werden verrast met een prachtige kerstboodschap van hun families. David kreeg bericht uit Baltimore, Enoh vanuit Duitsland en Onana vanuit Kameroen. Het emotioneerde alle heren, zeker ook Onana, die uitlegt wat het met hem doet.

"Het overdondert me en ontroert me. Normaal gesproken ben ik altijd met ze samen met Kerst. Maar dat ze allebei nog in leven zijn, ben ik erg dankbaar voor. Dat is een groot geschenk en ik hoop dat ik in de toekomst nog veel meer tijd met ze kan doorbrengen.”

Tijd Codes
1:30 - introductie van Andre Onana
10:35 - Ajax Kerstmis Podcast en Familie Quiz
20:10 - Speciale boodschappen van familieleden
24:10 - Far Away Fan - Jason Sowell
28:30 - Afronding van het gesprek

Abonneren
Deze aflevering is via JUKE en de Ajax-kanalen te beluisteren en vanaf donderdag einde middag ook te vinden via alle andere podcast-apps. Vergeet je niet te abonneren via jouw favoriete platform zodat je nooit meer een aflevering hoeft te missen.

Via JUKE kun je ook de eerdere afleveringen van de Ajax Podcast terugluisteren.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #Onana

Socials

Gerelateerde artikelen

Header Podcast Nieuw

Ajax Podcast | 'Het goede is dat Ajax moet winnen, dat zal helpen'

Een kraker van jewelste. Zo mag Ajax – Atalanta worden beschouwd. In aanloop naar woensdagavond stellen we het allesbeslissende duel in de UEFA Champions League centraal in deze aflevering van de Ajax Podcast. We blikken vooruit met onder meer John van ’t Schip, een Ajax-coryfee met een verleden in Italië. Aan het woord komen ook Fabrizio Romano, de Italiaanse primeurjager van het moment, en Sky Sports-commentator en Eredivisie-expert Jonathan Beck.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #UCL

Socials

Zlatan1280

Ajax Podcast | Zlatans Ajax-jaren (1/2)

Het is 2001. Rafael van der Vaart breekt door bij Ajax. Co Adriaanse is de coach van de club, Leo Beenhakker gaat over het technische beleid. In de zomer van dat jaar haalt Ajax een aantal nieuwe, relatief onbekende spelers; Maxwell tekent, Mido en Hatem Trabelsi worden gecontracteerd. En er komt een jonge ster uit Zweden: Zlatan Ibrahimovic is zijn naam.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Zlatan 2

Ajax Podcast | Zlatans Ajax-jaren (2/2)

Het is het begin van de 21e eeuw. Na een lastig eerste seizoen begint de ster van een jonge ster uit Zweden langzamerhand te rijzen. Zlatan Ibrahimovic is zijn naam.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl