Ajax start met een meidenteam O16

Ajax MO16 2023 2024 1920
Ajax MO16 2023 2024 1920

De afdeling Ajax Vrouwen groeit gestaag. Nadat het eerste elftal in 2012 werd opgericht, volgde het Talententeam O19 in 2018. Dit jaar komt daar een jeugdteam bij. In de jeugdopleiding zal vanaf nu ook Ajax MO16 (lees: Talententeam O16) staan ingeschreven bij de KNVB. Zij zullen op zondag hun wedstrijden spelen.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Jeugd

Socials

De spelers van dit team komen voort uit het talententraject dat in 2019 door Loïs Schenkel en Chantal de Ridder is opgezet. De meiden spelen allemaal nog bij hun eigen club, gaan minimaal twee keer trainen bij Ajax en spelen met het Talententeam O16 wedstrijden tegen andere bvo's. Het team heeft een fulltime coach, Britt van de Wiel.

Goede oplossing
"Voor nu is deze competitie een prima oplossing", aldus manager Ajax Vrouwen Daphne Koster. "Vanuit de UEFA is het voor komend seizoen een verplichting om als club twee jeugdteams te hebben bij de vrouwen. Naast de trainingsgroepen O14 en O12, voldoen we met dit team daaraan. De meiden van O16 worden dit jaar voorbereid op een fulltime trainingsprogramma. Daarvoor zal Van de Wiel de meiden intensief volgen en begeleiden, naar hun clubs toegaan, in gesprek gaan met hun coaches om te kijken hoe het eraan toe gaat en hoe de meiden het doen."

"Ze moeten dit jaar leren hoe het er in een topsportomgeving aan toe gaat. Zodat volgend jaar de stap naar het fulltime trainingsprogramma inclusief school soepel verloopt. Ik verwacht dat wij de meiden dusdanig kunnen helpen in hun ontwikkeling zodat het betere spelers worden. Dat ze voelen dat Ajax in hen gelooft", sluit Koster af. 

De competitie bestaat naast Ajax uit PSV, ADO Den Haag, Sparta, AZ, FC Utrecht en Excelsior. Aanstaande zondag 10 september begint het seizoen voor Talententeam O16 met de uitwedstrijd bij PSV.

Gerelateerde artikelen

Koster Header 1280

Koster: 'Jonge meiden in een Ajax-shirt maken me trots'

Daphne Koster is sinds 2017 manager van de Ajax Vrouwen. De oud-speelster van de Amsterdammers is trots op wat er tot dusver is bereikt, maar weet waar ze vandaan komen. "Het was cruciaal dat we een verhaal vertelden over het belang van vrouwenvoetbal binnen een club."

Tags

  • #Koster

Socials

Header1920

Liveblog | Ajax Vrouwen terug naar Nederland

De Ajax Vrouwen hebben de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League bereikt. De Ajacieden versloegen FC Dinamo BSUPC met 3-0. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxvrouwenxfc24

Ajax Vrouwen eerste club van Nederland in voetbalgame FC24

De vrouwen van Ajax krijgen een plek in de wereldwijde voetbalgame EA Sports FC24 (voorheen FIFA23). Het is voor het eerst de vrouwentak van een Nederlandse club in het spel zit. De game wordt wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld. De nieuwste versie van de game komt 22 september uit.

Tags

  • #FC24

Socials